Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 12 09

Neringos sodybas apraizgė šventinės girliandos

Šventiniu laikotarpiu Neringa išsiskirs tik šiam kraštui būdingais elementais, o Nidos gyvenvietė, tikimasi, primins pasakų kaimelį.
Neringos namai papuošti girliandomis.
Neringos namai papuošti girliandomis. / Neringos sav. nuotr.
Temos: 1 Neringa

Etnografinių namų stogus Nidoje jau apraizgė šventinės girliandos, išryškindamos gražiausius senųjų medinių pastatų akcentus – lėkius. Pagrindinius Kuršių nerijos liaudies architektūros puošybos elementus išryškinti šventinėmis girliandomis pasiūlė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ scenografas-dailininkas Marius Valančius.

Praėjusiais metais girliandos puošė tik Neringos istorijos muziejaus Žvejo etnografinę sodybą, šiais metais – jau 20 sodybų. Tikimasi, kad šis „šventinis virusas“ ir toliau sėkmingai plis ir neapsiribos tik Nida.

Neringoje ypatingas dėmesys skiriamas tradicijų puoselėjimui, todėl daugeliui vietovių būdingi puošybos elementai pamažu keičiami tik į šiam kraštui būdingus. Pamaryje jau kitą savaitę sužibėsiantys kalėdiniai papuošimai vaizduos vėtrunges ir kurėnus. Juodkrantėje esančią Liudviko Rėzos gatvę jau praėjusiais metais papuošė laiveliai.

Šventinės eglutės ir dekoracijų įžiebimas Nidoje vyks gruodžio 15 d. 17 val. Neringos savivaldybės aikštje. Juodkrantėje – gruodžio 17 d. 17. 30 val. aikštėje prie Liudviko Rėzos kultūros centro.
 

Neringos sav. nuotr./Pamaryje aventiniai papuoaimai sužibės kitą savaitę.
Neringos sav. nuotr./Pamaryje šventiniai papuošimai sužibės kitą savaitę.

 

Neringos sav. nuotr./Pamaryje aventiniai papuoaimai sužibės kitą savaitę.
Neringos sav. nuotr./Pamaryje šventiniai papuošimai sužibės kitą savaitę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius