-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 20

Neskaidrios finansinės paramos ir viešųjų pirkimų byla perduota teismui

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Panevėžio apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl svetimo didelės vertės turto pasisavinimo, turto iššvaistymo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir piktnaudžiavimo.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, kurie nustatė, kad buvęs Panevėžio miesto tarybos narys, moterų rankinio sporto klubo prezidentas V. S. B. sudarydavo paramos sutartis su privačiomis bendrovėmis ir galimai pasisavino dalį sporto klubui pervestų pinigų. Pasisavinta finansinė parama siekia 932,5 tūkst. Lt. Norint nuslėpti neteisėtą svetimo turto pasisavinimą, buvo klastojami buhalterinės apskaitos dokumentai ir apgaulingai tvarkoma buhalterinė sporto klubo apskaita, teigiama STT pranešime.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatytas ir galimas V. S. B piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, kai buvo vykdomi viešieji pirkimai dėl Panevėžio miesto žaliųjų plotų priežiūros. Įtariamasis, neteisėtai gavęs informaciją iš Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų komisijos, sudarė galimybę konkursą laimėti bendrovei, kurios savininkas buvo jo artimas giminaitis. Tokiu būdu V. S. B. proteguojamai bendrovei, teikiančiai žaliųjų plotų priežiūros paslaugas, buvo užtikrintas sandoris už daugiau kaip 4 milijonus litų.

Teisiamųjų suole šalia buvusio Panevėžio politiko V. S. B. teks sėdėti ir Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjo pavaduotojai D. N., uždarosios akcinės bendrovės direktoriui K. B., sporto klubo treneriams S. D. ir R. M..

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius