-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 16

Nobelio ekonomikos premijos laureatas Robertas Shilleris tapo ISM garbės profesoriumi

Lietuvoje viešėjusiam Nobelio ekonomikos premijos laureatui Robertui Shilleris suteiktas ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto garbės profesoriaus vardas. Regalijų įteikimo ceremonija vyko ISM universitete, prieš prasidedant vienintelei Lietuvoje organizuotai mokslininko viešai paskaitai „Finansai ir geroji visuomenė“.
Nobelio premijos laureatas Robertas Shilleris Vilniuje skaitė paskaitą
Nobelio premijos laureatas Robertas Shilleris Vilniuje skaitė paskaitą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Man didelė garbė priimti šį ISM universiteto ir visos Lietuvos akademinės bendruomenės pasitikėjimo ženklą. Džiaugiuosi, kad nuo šiol esu laukiamas ISM universitete ir turėsiu galimybę prisidėti prie man itin svarbios šalies, Lietuvos, jaunosios kartos ugdymo bei šalies gerovės kūrimo. Tai – didelė atsakomybė ir įsipareigojimas, tačiau esu dėkingas, kad suteikiate man progą matyti Lietuvos progresą ir būti jo dalimi“, – sakė Nobelio premijos laureatas R.Shilleris.

Garbės daktaro regalijų įteikimo R.Shilleriui ceremoniją stebėjo šalies mokslininkai, politikai, verslo asociacijų nariai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, gabiausi Lietuvos studentai bei moksleiviai.

„Roberto Shillerio indėlis į pasaulio ekonomikos mokslo plėtrą yra neginčijamas: jo idėjos ir teorijos jau atsidūrė ekonomikos vadovėliuose, o įžvalgas vertina didžiausių pasaulio valstybių vadovai. Šis mokslininkas moka itin paveikiai ir paprastai perteikti sudėtingus finansų ir ekonomikos funkcionavimo principus bei juos sieti su geresnės visuomenės vizija. Tikime, kad šis užsimezgęs bendradarbiavimas taps gražia tradicija, vertinga didinat ne tik Lietuvos akademinį, tačiau ir politinį bei ekonominį potencialą“, – sakė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Nerijus Pačėsa.

R.Shilleris yra vienas iškiliausių pasaulio ekonomistų, nagrinėjančių šių dienų finansų raidos tendencijas. Profesoriaus moksliniai darbai pripažinti pasaulio ekonomikos istorijos dalimi, o išleistos knygos yra tapusios bestseleriais. Jo pranešimai – vieni laukiamiausių pasaulinio garso ekonomikos forumuose, su juo konsultuojasi galingiausių valstybių vadovai. Nobelio ekonomikos premija R.Shilleriui įteikta 2013 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius