-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 27

Norėjo parodyti pavyzdį, bet ne visai pavyko – Ž.Pinskuvienė su vyru medikus sveikinti nuvyko be kaukių

Antradienį, medicinos darbuotojų dienos proga, Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė socialiniame tinkle pasidalino įrašu, kaip kartu su vyru, Seimo nariu „socialdarbiečiu“ Jonu Pinskumi, ir savivaldybės vicemere Janina Pažusiene sveikina Širvintų rajono medikus. Tačiau kitaip nei susirinkę darbuotojai, nė vienas politikas medicininės kaukės nedėvėjo nei lauke, nei užėjęs į vidų. Ž.Pinskuvienė tikino, jog viduje lankytis neplanavo, o įėjus – kaukę greitai užsidėjo.
Živiliė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus sveikina medicinos darbuotojus
Živiliė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus sveikina medicinos darbuotojus / Ž.Pinskuvienės feisbuko nuotr.

„Padėkojome už nuoširdų darbą vardan mūsų rajono žmonių sveikatos Širvintų pirminės sveikatos priežiūros centro, Širvintų ligoninės bei Greitosios medicinos pagalbos kolektyvams“, – feisbuke rašo politikė ir dalijasi sveikinimų nuotraukomis.

Tačiau už jų ir užkliūva akis. Nė vienas į gydymo įstaigas atvykusių sveikintojų nesumojo užsidėti apsauginių veido kaukių. To iš pradžių nepadarė ir užėję į vidų.

Ž.Pinskuvienė, 15min paklausta, kodėl nesisaugojo nuo viruso plitimo, teigė, jog į vidų užeiti net neplanavo, užėjus ten užtruko tik kelias minutes ir vėliau kaukę esą užsidėjo.

Ž.Pinskuvienės feisbuko nuotr./Živiliė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus sveikina medicinos darbuotojus
Ž.Pinskuvienės feisbuko nuotr./Živiliė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus sveikina medicinos darbuotojus

„Tai gal tik įėjus, iškart užsidėjau ir viskas ten buvo, žinokit, gerai.

Turėjome būti lauke, medikai turėjo išeiti į lauką, toks buvo sprendimas. Tada direktorė pakeitė sprendimą, nieko ten... Mes užtrukome lygiai pusantros minutės“, – 15min teigė politikė ir patikino, kad tam įrodyti gali parodyti ir vaizdo įrašą.

Jos teigimu, vienose gydymo įstaigose darbuotojai žinojo, jog politikai atvyksta, todėl iš karto išėjo į lauką, tačiau šiems atvykus prie Širvintų rajono poliklinikos, ėmė lyti, pusiau snigti, tad direktorius, jos teigimu, pakvietė trumpam užeiti.

„Į greitąją lygiai tas pats. <...> Žmonės sėdėjo, pietavo greitojoje, mes užėjome, įteikėme, aš – padėklą gražių sumuštinių, Seimo narys – tortą, trys žodžiai ir išėjome“, – pasakojo Širvintų rajono merė.

Ž.Pinskuvienės feisbuko nuotr./Živiliė Pinskuvienė, Jonas Pinskus, Janina Pažusienė
Ž.Pinskuvienės feisbuko nuotr./Živiliė Pinskuvienė, Jonas Pinskus, Janina Pažusienė

Turi antikūnų

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad didelės rizikos užsikrėsti koronavirusu nebuvo, nes tiek ji, tiek jos vyras, Seimo narys J.Pinskus, antikūnų turi „sočiai“.

J.Pinksus antikūnų testą esą atliko Seime. O ji pati – Širvintose.

„Aš turiu labai daug antikūnų, vyras Seime testą darėsi, sveikas, krūva antikūnų. Aš irgi pažymą turiu, kad turiu antikūnų. <...> Su vyru nešiojamės prie telefonų šitas pažymas, jeigu kažkur kažkam reikėtų pasiteisinti ar paaiškinti“, – tikino politikė.

Paklausta, ar turint antikūnų įstaigų viduje bei susibūrimuose vis tiek dėvi apsauginę veido kaukę, kaip reikalaujama, ji teigė – „vienareikšmiškai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius