Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11

NSGK vadovas Artūras Paulauskas apie šaulių patarimus: tai provokacija

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Artūras Paulauskas neigiamai įvertino kelių „Šaulių sąjungos“ narių patarimus, kaip neutralizuoti kolaborantus. Pasak NSGK vadovo, tokie pareiškimai yra nesuderinami su sveiku protu.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mane stebina kelių šaulių žiniasklaidoje dalijami patarimai, kaip kovoti su kolaborantais. Tai labiau primena nusikalstamo pasaulio veikėjų taikomus metodus, o ne patriotiškos organizacijos narių nuomonę. Visa tai galima vertinti kaip provokaciją, nes aprašomi metodai prieštarauja ne tik teisinės valstybės normoms, bet ir apskritai visai tarptautinei teisei“, – sakė A.Paulauskas.

Anot A.Paulausko, raginimai tariamus kolaborantus nuogus rišti prie gėdos stulpų ar grasinti jų artimiesiems, yra ne kas kita, kaip dosnus „kąsnis“ įvairiems veikėjams, kurie tokią informaciją gali panaudoti prieš Lietuvos valstybę. Ypač, kai prisidengiama patriotinės sukarintos organizacijos „Šaulių sąjunga“ vardu.

Praėjusią savaitę 15min pasirodžiusi rašinių ciklo „Šaulių patarimai“ publikacija apie galimus kolaborantų neutralizavimo metodus okupacijos sąlygomis sukėlė didelį atgarsį viešojoje erdvėje. Straipsnio autoriaus komentarai neatspindi Šaulių sąjungos nuostatų, o 15min redakcija apgailestauja nekritiškai įvertinusi publikacijoje dėstomas mintis.

„Šis straipsnis yra atskirų šaulių samprotavimai, kurie neatspindi Lietuvos šaulių sąjungos veiklos ir vykdomos šaulių rengimo programos. Šauliai agresijos atveju valstybę gins ginklu ginkluotų pajėgų sudėtyje, o likę šauliai ir piliečiai būtų raginami vykdyti nesmurtinį pasipriešinimą. Nesmurtinis pasipriešinimas – vienas iš Lietuvos šaulių sąjungos uždavinių, kuris pirmiausiai siejamas su parama ginkluotoms pajėgoms ir nekolaboravimu su agresoriumi. Nesmurtinį pasipriešinimą Lietuvos žmonės nuolat vykdė sovietų okupacijos metu ir galiausiai iškovojo mūsų Nepriklausomybę 1991 m. sausio 13 įvykiuose ir tai atliko civilizuotomis, oriomis priemonėmis“, – teigiama 15min perduotame Šaulių sąjungos komentare. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius