Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 11 01

Nuo lapkričio automagistralėse reikia važiuot lėčiau ir draudžiama naudoti vasarines padangas

Lapkričio 10-ąją įsigalioja draudimas Lietuvoje vairuoti transporto priemones, turinčias vasarines padangas.
Automobilio padanga
Automobilio padanga / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šis draudimas galioja nuo lapkričio 10-osios iki balandžio 1-osios ir privalomas transporto priemonėms, kurių leidžiama maksimali masė – ne didesnė kaip 3,5 tonos, primena Susisiekimo ministerija.

Dygliuotas padangas leidžiama eksploatuoti nuo lapkričio 1-osios.

Susisiekimo ministerija taip pat primena, kad lengviesiems automobiliams automagistralėse nuo lapkričio 1-osios iki balandžio 1-osios leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 kilometrų per valandą greičiu.

Pakeisti vasarines padangas šaltuoju metų periodu ir mažinti greitį magistralėse reikalauja Kelių eismo taisyklės (KET).

Primenama, kad lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 milimetrai.

Vairuotojams taip pat primenama, kad Vyriausybė neseniai pritarė susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio siūlymui ir atšaukė draudimą žiemos sezono metu naudoti dygliuotas padangas. Naudojant tokias padangas ant automobilio būtina prisiklijuoti skiriamąjį ženklą, informuojantį apie tai.

Pernai KET įrašyta nuostata, draudžianti nuo 2011 metų balandžio 10 dienos eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis, visuomenėje buvo sukėlusi nemažai diskusijų. Įsiklausius į gyventojų nuomonę, visų pirma rūpinantis žmogaus gyvybe, o ne kelio dangos saugojimu, ši KET nuostata atšaukta.

Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, arba prie drabužių prisisegti atšvaitą.

Važiuojant dviračiu tamsiuoju paros metu, jo priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas.

Dviratininkas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę arba būti prisisegęs šviesą atspindinčius elementus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius