Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 24

Nuo šiol kultūros paveldo tyrimai ir konservavimo darbai bus vykdomi ir Telšiuose

Telšiuose oficialiai atidarytas Taikomųjų kultūros paveldo tyrimų ir konservavimo centras. Jame bus restauruojamas Žemaitijoje išlikęs kultūros paveldas, atliekami moksliniai tyrimai.
Kultūros paveldo tyrimai ir konservavimo darbai bus vykdomi ir Telšiuose
Kultūros paveldo tyrimai ir konservavimo darbai bus vykdomi ir Telšiuose / Lrt.lt nuotr.

Restauruoti iš muziejų atkeliavusius Žemaitijos dvarų baldus ir kitokius medinius daiktus kultūros paveldo tyrimų ir konservavimo centras pradėjo jau prieš keletą mėnesių.

„Ateityje ketiname plėsti paslaugų pasiūlą ir pasiūlysime medinės architektūros elementų restauravimą, taip pat mažosios architektūros restauravimą ir, be abejo, ateityje turime planų, kad studijų programoje – be jau esančių juvelyrikos ir metalo meno – atsirastų metalo restauratoriaus specialybė“, – sakė Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto dekanas Ramūnas Banys.

Naujasis centras įsikūrė kadaise buvusioje dailės galerijoje. Tam išleista 350 tūkst. eurų – didžioji dalis Europos ekonominės erdvės fondo lėšos.

„Vilniaus dailės akademija yra mūsų partneris. Mes džiaugiamės sutvarkytu pastatu ir kad šis centras atsirado Telšiuose – Žemaitijos sostinėje ir Lietuvos kultūros sostinėje“, – kalbėjo Telšių vicemeras Kęstutis Gusarovas.

„Muziejuose, privačiose kolekcijose, žmonės turi labai daug antikvarinių daiktų, kuriuos reikia prikelti antram gyvenimui, todėl muziejai džiaugsis, kad nebereikės tų daiktų – eksponatų – gabenti į Vilnių, Kauną, į didžiuosius restauravimo centrus“, – teigė Lietuvos muziejų asociacijos valdybos pirmininkas Raimundas Balza.

Šiuo metu į kultūros paveldo objektų registrą įtraukta per 7 tūkst. objektų Žemaitijoje. Vien Telšių rajono muziejų fonduose saugoma apie 80 tūkst. eksponatų, iš kurių bemaž pusė laukia restauratorių rankų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius