-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 27

Nuo škvalo ir potvynio nukentėjusioms savivaldybėms siūloma skirti beveik 3,5 mln. litų

Iš Vyriausybės rezervo fondo nuo škvalo ir potvynio nukentėjusių nuostoliams iš dalies kompensuoti savivaldybėms siūloma skirti 3 mln. 441 tūkst. litų, teigiama Finansų ministerijos pranešime spaudai.
Audros nuniokota Lietuva
Audros nuniokota Lietuva / PAGD nuotr.

Lėšos skiriamos išnagrinėjus nuo stichinių nelaimių nukentėjusių savivaldybių pateiktą informaciją apie likviduojant nelaimės padarinius patirtas gyventojų ir savivaldybių išlaidas, kokią dalį gyventojų patirtų nuostolių kompensavo draudimo bendrovės, kiek konkrečios paramos ir išteklių skyrė pačios savivaldybės.

Kaip visuomet, skiriant lėšas Vyriausybės rezervo lėšas stichinių nelaimių nuostoliams kompensuoti, prioritetas yra teikiamas gyventojams, kurių patirti nuostoliai susiję su tinkamų gyventi sąlygų atkūrimu gyvenamajame (vieninteliame) būste, tad absoliučiai didžioji skiriamų lėšų dalis skiriama gyventojų būstų patirtai žalai iš dalies kompensuoti. Patirtus nuostolius, atsižvelgdamos į gyventojo (šeimos) socialinę padėtį ir stichinės nelaimės padarytos žalos mastą kompensuos pačios savivaldybės.

Tarp savivaldybių komisijų pateiktų, patirtų nuostolių dalinio kompensavimo prašymų pasitaikė ir tokių, kuriuose buvo prašoma iš Vyriausybės rezervo kompensuoti ženklias sumas – gyventojų nuostolius dėl potvynio sugadintų asmeninių daiktų, buities apyvokos reikmenų ar net prabangos prekių. Tad dar kartą primename, kad Vyriausybės rezervo lėšos skiriamos kompensuoti tas savivaldybių ir per jas – gyventojų patirtas išlaidas, kurios buvo reikalingos atkuriant tinkamas gyvenimo sąlygas, bet ne turėtą gerbūvį. 

Kiti patirti nuostoliai, t. y. savivaldybių biudžetinių įstaigų nuostoliai bei savivaldybių administracijų išlaidos tvarkant padarinius iš dalies kompensuojamos atsižvelgiant į savivaldybių biudžetų pajamų vykdymą mažėjančiu mastu, iki tos ribos, kol jos savarankiškoms funkcijoms vykdyti gaunamas pajamas vykdo 105 proc. Nes geriau pajamas vykdančios savivaldybės yra pajėgesnės absorbuoti patirtus nuostolius dėl sėkmingiau nei įvardinta riba surenkamų pajamų.

Vyriausybės rezervo lėšomis taip pat nėra kompensuojama verslo subjektų patirti nuostoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius