-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Nuteistas Afganistane palūžęs Lietuvos karys

Vienas iš trijų buvusių Didžiosios kunigaikštienės Birutės bataliono karių, atsisakiusių vykdyti savo pareigas tarptautinėje misijoje Afganistane, sulaukė teismo nuosprendžio, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Pratybos. Karių patrulis papuolė į pasalą
Karys Afganistane / Viliaus Džiavečkos nuotr.
Temos: 1 Kariai

Alytaus rajono apylinkės teismas 31 metų Svajūno Zaparacko atsisakymą vykdyti kario pareigas itin svarbiu momentu, didesnio pavojaus sąlygomis pripažino nusikalstama veika ir nuteisė jį vienų metų laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui.

S.Zaparackas tęsti tarnybą Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupėje (PAG) atsisakė su dar dviem kariais – vyresniuoju seržantu Nerijumi Klimavičiumi ir seržantu Nerijumi Gyliu, kai 2008 metų gegužės 22-ąją per PAG stovyklos Čagčarane užpuolimą ir apšaudymą žuvo seržantas Arūnas Jarmalavičius.

Anot dienraščio, visi trys kariai pasitraukimą iš tarnybos Afganistane motyvavo šeiminėmis aplinkybėmis.

Atlikus tarnybinį patikrinimą jie, remiantis Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymu bei patikrinimo išvadomis, dėl nepaklusimo teisėtam įsakymui iš tarybos buvo atleisti.

Manydamas, kad iš tarnybos buvo pašalintas neteisėtai, S.Zaparackas kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, tačiau jo skundas buvo atmestas. Netrukus turėtų paaiškėti kitų dviejų karių likimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius