Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 08 06

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl Gedimino prospekto rekonstrukcijos, nusikalstamos veiklos nepadaryta

Įvertinus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – VPK) pareigūnų surinktus duomenis ir specialistų išvadas, nenustatyta faktinių duomenų apie piktnaudžiavimą ir tarnybos pareigų neatlikimą rekonstruojant Gedimino prospektą Vilniuje, todėl ikiteisminis tyrimas 2013 m. liepos 31 d. nutrauktas, praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Spūstis Gedimino prospekte buvo susidariusi nuo Lukiškių aikštės iki pat Seimo
Spūstis Gedimino prospekte buvo susidariusi nuo Lukiškių aikštės iki pat Seimo / 15min.lt nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo išanalizuota statybinė dokumentacija, gauta iš Vilniaus miesto savivaldybės ir kitų įstaigų, bazalto trinkelių tyrimų protokolai bei kita medžiaga. Taip pat buvo apklausti prospekto rekonstrukcijoje dalyvavę asmenys, atlikti numatyti procesiniai veiksmai. 

Išnaudojus proceso galimybes konstatuota, kad įsigyjant ir paklojant Gedimino prospekto bazalto trinkelių grindinį, nebuvo padaryta jokia nusikalstama veika, nes nenustatyta, kad atsakingi asmenys sąmoningai užsakė, nupirko ir sumontavo nepakankamai atsparias vietos gamtinėms sąlygoms ir eismo intensyvumui grindinio trinkeles. Be to, ikiteisminio tyrimo metu iškilo ir daugiau abejonių, kad trinkelių aižėjimo priežastys gali būti (ir) kitos: galimai netinkama grindinio eksploatacija naudojant druskas, bazalto trinkelių apdirbimas ugnimi ir kt.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai, jį atliko Vilniaus apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyriaus pareigūnai.

Pastebėtina, kad Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama buvusio Gedimino prospekto rekonstrukcijos statybos rangovo bankroto byla, kurioje Vilniaus miesto savivaldybės administracija yra pareiškusi 9 981 113 Lt reikalavimą dėl netinkamai atliktų rekonstrukcijos darbų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius