-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutrauktas tyrimas dėl A.Anušausko: susitarimo nesilaikė, bet už tai nebaudžiama

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras nutraukė pernai vasarą pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl įtarto įslaptintos informacijos atskleidimo konstatavęs, kad nebuvo padaryta Baudžiamojo kodekso 297 straipsnio 1 dalyje nurodyta nusikalstama veika. Šis tyrimas buvo dėl krašto apsaugos ministro ir Seimo nario Arvydo Anušausko viešai paskelbtos informacijos.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Skirmantas Lisauskas / BNS

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, ikiteisminį tyrimą atlikusio Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro 2024 m. vasario 5 d. nutarime nurodoma, kad toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į kompetentingų institucijų bei specialių komisijų prokuratūrai pateiktas išvadas.

„Jose konstatuojama, kad Krašto apsaugos ministro A.Anušausko 2023 m. liepą paskelbta viešai informacija nevertintina kaip valstybės ar tarnybos paslaptis.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad Seimo narys ir krašto apsaugos ministras A.Anušauskas nesilaikė 2023 m. liepos 24 d. vykusio Valstybės gynimo tarybos posėdžio dalyvių susitarimo iki tam tikro laiko neviešinti aptartos informacijos, tačiau tai negali būti vertinama kaip veika, už kurią numatyta baudžiamoji atsakomybė“, – teigiama pranešime.

A.Anušauskas, po VGT posėdžio viešai paskelbęs informaciją, susijusią su ketinimais įsigyti tankų Lietuvos kariuomenei – apie ketinimų laiško išsiuntimą Vokietijai dėl „Leopard“ tankų įsigijimo, sulaukė prezidento Gitano Nausėdos ir tiek opozicijos, tiek kai kurių partijos bendražygių kritikos.

Seimo narė Agnė Širinskienė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama įvertinti, ar ministras nepaviešino riboto naudojimo informacijos.

Pats ministras tikino, kad nepaviešino jokios informacijos, turinčios kokius nors slaptumo grifus.

Prokuroro nutarimas perduotas Seimo Etikos ir procedūrų komisijai įvertinti, ar nepaisydamas minėto susitarimo ministras nepažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius