Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 26 /16:15

Nužudyto teisėjo Jono Furmanavičiaus motina Anelė laukia prezidentės užuojautos (laiškas prezidentei)

Prieš trejus metus, kaip įtariama, Drąsiaus Kedžio nušauto Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus motina Anelė Furmanavičienė viliasi, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė nuspręs viešai pareikšti užuojautą nužudytojo šeimai. Ilgą laiką užuojautos iš šalies vadovės nesulaukusi moteris raštu kreipėsi į Dalią Grybauskaitę, klausdama, ar nusipelnė šalies vadovės atjautos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atviras laiškas buvo atsiųstas ir „15min“ vyr. redaktoriui. Publikuojame jį.

„Kreipiamės į Jus, norėdami sužinoti atsakymą į mūsų šeimai labai rūpimą klausimą:

- Kada, Jūsų manymu, yra tinkamas laikas Lietuvos Respublikos Prezidentui pareikšti užuojautą dėl netekties, nužudyto teisėjo, valstybės tarnautojo, kurį dekretu yra paskyręs valstybės vadovas, prezidentas, artimiesiems?

- Mes laukiame nuo to momento, kai sužinojome apie mano sūnaus ir mano dukrų brolio, Kauno apygardos teismo teisėjo J.Furmanavičiaus žiaurų ir šaltakraujišką nužudymą, atėmusį mums gyvenimo džiaugsmą bei tikėjimą teisingumu ir tiesa...

- Laukiame jau 3 metus.

- Mes laukėme tuomet, kai dalis šios valstybės gyventojų piktais liežuviais nepagrįstai šmeižė ir talžė mūsų artimojo atmintį ir garbę.

- Mes laukėme tuomet, kai visose teisėsaugos institucijose kaltinimai teisėjui Jonui Furmanavičiui buvo oficialiai paneigti.

- Mes laukėme ir tuomet, kai su liūdesio ir nusivylimo ašaromis stebėjome žudiko aukštinimą, kaip tautos „didvyrio“, kurį aukštino net kai kurie politikai.

- Mes laukėme net tuomet, kai su pasibjaurėjimu stebėjome žudiko šeimos naudojimąsi mūsų dalies tautos žmonių tamsumu, o tai jiems užtikrino vietą Seime – kaip mums jaustis, gerbiama prezidente, kai patekę į Seimą nepagrįsto šmeižto organizatoriai priiminės įstatymus ir nurodinės, kaip mums teisingai gyventi.

- Vis dėlto, gerbiama Prezidente, Dalia Grybauskaite, atsakykite mums, kada Jūsų manymu, yra tinkamas laikas Lietuvos Respublikos Prezidentui pareikšti užuojautą dėl netekties, nužudyto teisėjo, valstybės tarnautojo, kurį dekretu yra paskyręs valstybės vadovas, prezidentas, artimiesiems?“

15min.lt primena, kad J.Furmanavičius 2009-ųjų spalio 5-ąją buvo nušautas Kauno senamiestyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius