-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 05

OMON‘o byla Vilniuje: teismas perkvalifikavo įtarimus Boleslavui Makutynovičiui ir Vladimirui Razvodovui

Perkvalifikuoti įtarimai buvusiems sovietų omonininkams.
87 milijonus litų kainavęs prokuratūros pastatas.
Generalinės prokuratūros pastatas / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą baudžiamojoje byloje dėl SSSR Vidaus reikalų ministerijos Vidaus kariuomenės Vilniaus Ypatingos paskirties milicijos būrio, vadinamojo OMON‘o, įvykdytų nusikaltimų prieš Lietuvos Respubliką.

Teismas Boleslavą Makutynovičių ir Vladimirą Razvodovą pripažino įtariamaisiais pagal Baudžiamojo kodekso 100 str. (Tarptautinės teisės draudžiamasis elgesys su žmonėmis), 103 str. 1 d. (Tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žalojimas, kankinimas ar kitoks nežmoniškas elgesys su jais) ir 24 str. 4 d. (Bendrininkavimas ir bendrininkų rūšys).

Lietuvos Respublikos tarptautinės sutartys už nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus numato atsakomybę, jiems netaikomas senaties terminas.

„Naujosios Baudžiamojo proceso pataisos sudaro sąlygas perduoti teismui bylas, kuriose itin pavojingus nusikaltimus, numatytus tarptautinėse sutartyse, padarę užsienio valstybių piliečiai slapstosi nuo teisingumo, nes kitos šalys naudojasi galimybe neišduoti jų Lietuvai. Naujosios pataisos leidžia tokius įtariamuosius teisti jiems nedalyvaujant“, – sako Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.

Abu įtariamieji yra Rusijos Federacijos piliečiai ir minėtos šalies generalinė prokuratūra, vadovaudamasi savo Konstitucija bei kitais teisės aktais, yra atsisakiusi išduoti Lietuvai B.Makutynovičių ir V.Razvodovą.

Šiuo metu Vilniaus apygardos prokuratūra rengia Rusijos Federacijos generalinei prokuratūrai teisinės pagalbos prašymą dėl pranešimų apie įtarimus įteikimo įtariamiesiems. 

Šios ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartys yra neskundžiamos, pažymima Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiosios specialistės Ritos Stundienės ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius