-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 21

Opozicija blokuoja plenarinį posėdį (papildyta 14.59 val.)

Ketvirtadienį, paskutinę Seimo rudens sesijos posėdžių dieną, parlamento opozicija paliko plenarinių posėdžių salę ir žada į ją negrįžti iki pat posėdžio pabaigos.
Seime
Seime / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 2 Opozicija Seimas

Opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis teigia, kad išeiti iš posėdžio nuspręsta, nes jie yra ignoruojami.

„Mes manome, kad tas buldozeris, kurį įjungė ponas (Raimundas) Šukys, kai pažeisdamas statutą, esant vieno balso persvarai, nedavė perbalsuoti tikrai iš esmės svarbiu klausimu, maža to, neduodamas pasisakyti opozicijai prie šoninių mikrofonų, užbaigė klausimą ir tokiu buldozeriu einama toliau. Mes manome, kad esant tokiai situacijai, tokiai netvarkai nelieka galimybės Seime dirbti opozicijai. Protestuodami prieš jo (R.Šukio) veiksmus, prieš atmosferą, kurią sukuria valdančioji dauguma, vadovaujama Seimo pirmininko pavaduotojo, mes palikome posėdžių salę“, – 15min.lt sakė V.Mazuronis.

Anksčiau Seime balsuojant, ar kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl šalies gydymo įstaigų pertvarkos, pritarta vieno balso persvara. Kai kurie valdančiųjų atstovai pareiškė, kad nesuveikė jų elektroninė balsavimo sistema. Antrąkart balsuojant vieno balso persvarą įgijo kreipimosi priešininkai, tačiau opozicijai paprašius perbalsuoti tokia galimybė nebuvo suteikta – posėdžio pirmininkas R.Šukys perėjo prie kito klausimo.

Seimo pirmininko pavaduotojas, liberalas Algis Kašėta ketvirtadienį sušaukė parlamento frakcijų seniūnų sueigą. Joje, neoficialiomis žiniomis, bus deramasi dėl opozicijos grįžimo į posėdžių salę.

Susitarti nepavyko, opozicija negrįš (papildyta 14.59 val.)

Seniūnų sueigoje taip ir nepavyko rasti bendros pozicijos, todėl opozicija šiandienos posėdyje nebedalyvaus.

„Mes išklausėme pono Kašėtos poziciją, kaip jie vertina. Jų nuomone, viskas gerai, tai esą vos ne opozicijos kaprizas. Mums atrodo, kad nėra taip, kad tas buldozeris, kaip jau sakiau, buvo įjungtas pažeidžiant Seimo statutą ir visiškas nesiskaitymas (su opozicija) yra principinis klausimas. Mes pasikeitėme tomis skirtingomis nuomonėmis, kurias aš pasakiau, ir opozicija nepakeitė savo sprendimo, kad šiandieniniame posėdyje mes nedalyvausime“, – 15min.lt sakė V.Mazuronis.

Jis pridūrė, jog dėl šios dienos nesutarimų ketina susitikti su Seimo pirmininke Irena Degutiene ir aptarti tolesnį opozicijos bei koalicijos darbą, „kad tokie dalykai, kurie daromi dabar, nepasikartotų“.

V.Mazuronis vylėsi, kad bent po šio žingsnio į opoziciją bus kreipiama daugiau dėmesio. „Mūsų šitas žingsnis yra akivaizdus protestas, ženklas, kad mums atrodo, jog taip Seime dirbti ir tuo pačiu metu žmonėms aiškinti, kad jie yra pasirengę bendrauti ir bendradarbiauti (su opozicija) ieškant bendrų sprendimų, yra nepriimtinas. Matau du variantus: vieną variantą, kad mes susitiksime, kai emocijos nuslūgs, su Seimo pirmininke ir susitarsime, kad nors vieni turi daugumą, kiti mažumą, dirbtume vieni kitus gerbdami. O jei ir toliau liks taip pat, bus žymiai blogesnis kelias – bus toks savotiško karo arba konfrontacijos kelias. Dirbti, žinoma, reikės, bet antras kelias, manau, yra žymiai prastesnis. Kurį kelią pasirinkti, priklauso nuo daugumos“, – kalbėjo opozicijos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius