Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 07 13

Opozicijos lyderiui partijų patikros sistema atrodo per brangi

Opozicijos lyderiui Darbo partijos seniūnui Vytautui Gapšiui būsima nauja partijų patikros sistema atrodo per brangi.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

V.Gapšys kreipėsi į teisingumo ministrą Remigijų Šimašių, prašydamas pateikti detalesnę informaciją dėl konkurso elektroninei partijų sąrašų tikrinimo sistemai kurti.

Kaip praneša DP frakcija, V.Gapšys domėjosi, ar šis konkursas jau paskelbtas, jeigu šis konkursas jau įvykęs – kokia yra perkamos paslaugos kaina, ar ministerijoje buvo atlikti preliminarūs skaičiavimai, kiek tokia sistema gali kainuoti ir kuo grindžiamos papildomos 150 tūkst. litų išlaidos.

„Manau, kad ši suma yra ryškiai per didelė, nes įstatymais yra numatyta vos keletas reikalavimų dėl partijų sąrašų tikrinimo“, – pranešime cituojamas V.Gapšys.

Pagal įstatymus partijos nariu gali tapti Lietuvos pilietis, sulaukęs 18 metų ir nepriklausantis kitai politinei partijai. Partija steigiama, kai joje yra ne mažiau nei tūkstantis narių.

Kaip pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, pasidomėjęs, kaip Teisingumo ministerija tikrina partijų narių sąrašus, buvo informuotas apie būsimą naują elektroninę sistemą.

TTK vadovas Stasys Šedbaras patvirtino, jog ministerija pranešė apie būsimą naują elektroninę sistemą, kurią įdiegti kainuos apie 150 tūkstančių litų.

Teisingumo ministerijos Registrų departamento direktorius Klaidas Navickas savo ruožtu teigė, kad partijų narių skaičiaus tikrinimo principas, įsigijus naują elektroninę sistemą, bus tas pats kaip tikrinant vadinamuoju rankiniu būdu. Bus tikrinama, ar žmonės yra sulaukę 18 metų, ar nėra kitų partijų nariai, ar nėra mirę.

„Tačiau ši sistema per Gyventojų registrą persuks visą pateiktą partijos narių sąrašą, o ne vien atsitiktinai pasirinktą dalį, kaip buvo anksčiau. Tai bus ir greičiau, ir efektyviau. Jokių realių pasiūlymų ką nors keisti nėra. O tie, kurie skambėjo anksčiau, pavyzdžiui, skelbti visų partijų narių sąrašus viešai, – ir beprasmiški, ir juokingi“, – dienraščiui sakė K.Navickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius