-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 12

Opozicijos siekis kurti naują Vilniaus valdančiąją daugumą patyrė fiasko

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Vilniaus miesto taryboje kvietimas burtis sostinės tarybos narius į naują valdančiąją daugumą nesulaukė net ir opozicijos kolegų palaikymo. Pasitarime pasigesta konkrečių pasiūlymų, o Gedimino Rudžionio kalbos buvo įvertintos kaip komunistinių lozungų rinkinys.
Gediminas Rudžionis
G.Rudžioniui naujos valdančiosios daugumos suburti nepavyko. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Vilniaus valdantiesiems nerandant sprendimo, kas turėtų pakeisti dabartinį merą Vilių Navicką, iniciatyvos kurti alternatyvią valdančiąją daugumą ėmėsi opozicijai priklausanti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija. Viešai išplatinusi kreipimąsi į visus tarybos narius, frakcija sulaukė išties nemažai susidomėjusių frakcijų vadovų, tačiau šie po pasitarimo neslėpė nusivylimo, taip ir neišgirdę jokių konkrečių siūlymų.

Mero poste gali likti V.Navickas

Anot Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovo Arūno Štaro, šis susitikimas nebuvęs rimtas, tačiau labai rimtai jis nevertinantis ir praėjusį penktadienį vykusio valdančiosios koalicijos sutartį pasirašiusių frakcijų pasitarimo. „Man atrodo, kad labai realu, jog ši taryba kadenciją baigs su meru V.Navicku“, – sakė A.Štaras.

Į susitikimą atėjęs Socialdemokratų frakcijos lyderis Romas Adomavičius teigė norintis išgirsti konkrečius atsakymus, kaip naujoji valdančioji dauguma spręs miestui svarbius viešojo transporto, gatvių apšvietimo, kitų metų biudžeto klausimus, o ne vien tuščius politinius šūkius.

„Vien kalbų apie rubikono įtakos mažinimą neužtenka, yra daugybė miestui svarbių klausimų. Į kokią situaciją Vilnius pateks, jeigu nutrauksime šilumos tinklų sutartį? Juk matome Ukmergės pavyzdį. Ar turime tiek pinigų, kad grąžintume „Vilniaus energijai“ dabar susikaupusias skolas, sumokėtume už kurą visai žiemai ir sutartyje numatytas netesybas? Juk tai miestui gresia bankrotu“, – sakė R.Adomavičius.

Į merus – burtų būdu

Tačiau į pasitarimą miesto tarybos narius sukvietęs G.Rudžionis laikėsi savo: pirmiausiai būtina išsakyti kategorišką nepritarimą iki šiol vykdytai sostinės valdžios rubikonizacijos politikai ir tarnystei atskiroms verslo grupuotėms. „Mes neatsisakome mero posto ir atsakomybės, tačiau ne šis postas yra mūsų tikslas. Meru gali tapti bet kurios frakcijos atstovas, tai turi nutarti taryba“, – tvirtino jis.

„Tuomet trauksime burtus, kas bus meras“, – juokavo R.Adomavičius.

Konkrečių pasiūlymų, kaip turėtų būti kuriama valdančioji sostinės dauguma, pasigedo ir opozicinės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos atstovas Jaroslavas Kaminskis. „Šiandien turime frakcijos pasitarimą, todėl turiu jiems pateikti konkretų planą, kaip toliau dirbsime. Tačiau kol kas jo negirdėjau“, –  sakė J.Kaminskis.

Nors „tvarkiečiams“ pavyko surinkti į pasitarimą daugumos tarybos frakcijų lyderius, realios naudos ar susitarimų pasiekti nepavyko. Valdančiosios daugumos frakcijos prieš derybų stalo dėl koalicijos ateities ir mero posto žada rinktis trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius