Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 19

Organizuodama renginius „Siemens“ arenoje pažeidė Konkurencijos įstatymą

Vilniaus miesto savivaldybė, organizuodama renginius „Siemens“ arenoje, pažeidė Konkurencijos įstatymą – tokį sprendimą sausio 16 dieną patvirtino Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. Vilniaus miesto savivaldybė turės nutraukti sutartį, pagal kurią savivaldybės remiami nekomerciniai renginiai vyko išimtinai „Siemens“ arenoje.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paliko galioti anksčiau priimtus Konkurencijos tarybos ir Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimus, kuriais konstatuota, kad sostinės savivaldybės ir UAB „Universali arena“ (valdanti „Siemens“ areną) sutartis įtvirtino išimtinę teisę „Siemens“ arenai teikti patalpų, skirtų renginiams organizuoti, nuomos teises. Konkurencijos taryba 2007 metais nusprendė, kad sutartis tarp Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ir UAB „Rubicon eventus“ pažeidžia Konkurencijos įstatymo 4 straipsnio reikalavimus, teigiama teismo išplatintame pranešime.

Nutarime pabrėžta, jog Savivaldybė motyvas pasirinkti „Siemens“ areną, remiantis reikalavimu, kad patalpose turi tilpti ne mažiau kaip 4000 žmonių, buvo nepagrįstas. Atlikta analizė parodė, kad daugiau nei pusėje savivaldybės finansuotų renginių žiūrovų skaičius nesiekė 4000, o kai kuriuose renginiuose buvo net mažesnis nei 1000. Nuspręsta, kad Savivaldybė privilegijavo šį ūkio subjektą.

„Džiaugiamės šiuo sprendimu ir manome, kad jis sudarys sąlygas lygiavertei konkurencijai renginių organizavimo rinkoje. Neabejojame, kad šis nutarimas išeis į naudą ir patiems renginių organizatoriams – jie galės pasirinkti geriausiai renginiui tinkančią vietą“, – sakė UAB „Versenta“, valdančios „Utenos pramogų areną“, plėtros vadovas Eugenijus Teliuk.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartis neskundžiama.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius