-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 08

P.Gražulį ir K.Uoką žada bausti už riaušių per seksualinių mažumų eitynes kurstymą (nuotraukos)

Dėl viešosios tvarkos pažeidimų ir neleistinų daiktų – dujinių ginklų, dūminių ar garsinių granatų – turėjimo sulaikyta 19 iš maždaug tūkstančio asmenų, protestavusių prieš Vilniuje vykusias seksualinių mažumų eitynes. Seimo narius Petrą Gražulį ir Kazimierą Uoka policijos pareigūnai sieks patraukti atsakomybėn dėl riaušių kurstymo.
Seimo narys Petras Gražulis šoka per tvorą.
Tarp gėjų eitynių priešininkų ir Petras Gražulis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Iš viso sulaikyta 19 asmenų“, – po eitynių žurnalistams sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Jo teigimu, trims sulaikytiesiems iškeltos baudžiamosios bylos, nes jie gali būti susiję su incidentu, kurio metu dėl paleisto akmens nukentėjo vieno dienraščio fotografas. Kiti sulaikytieji patraukti administracinėn atsakomybėn dėl girtavimo viešoje vietoje, chuliganiško elgesio ar mėginimų įsinešti draudžiamų daiktų į policijos kontroliuojamą teritoriją.

K.Lančinskas sakė, kad policija žada administracinėn atsakomybėn patraukti ir itin aktyviai prieš seksualinių mažumų eitynes protestavusius Seimo narius – „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narį Petrą Gražulį ir Lietuvos krikščionių demokratų partijos narį Kazimierą Uoką.

„Aš manau, kad mes, peržiūrėję ir įvertinę visą filmuotą medžiagą, kreipsimės į teismą ir prašysime juos bausti pagal administracinę atsakomybę. Jei ne šie du piliečiai, renginys būtų praėjęs be incidentų“, – kalbėjo K.Lančinskas.

Jis sakė, kad viešąją tvarką seksualinių mažumų eitynių metu palaikė apie 500 policijos pareigūnai. Vienas iš jų nukentėjo – jam į veidą buvo papurkšta dujiniu balionėliu. Nukentėjęs pareigūnas buvo nuvežtas į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius