-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 08

P.Saudargas sako nematantis pagrindo nepasitikėti A.Anušausku, kol neįrodyta kitaip

Seimo vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas sako nematantis pagrindo nepasitikėti krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku, kol neįrodyta kitaip, jam sulaukus kritikos dėl paskelbtos informacijos apie tankų pirkimą.
Paulius Saudargas
Paulius Saudargas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Nematau pagrindo nepasitikėti, kol nėra įrodyta kitaip. Jeigu prokuratūra įrodys kitaip, pateiks savo verdiktą, tai palaukime tyrimo pabaigos, tada bus galima daryti kažkokias išvadas“, – antradienį Žinių radijui sakė P.Saudargas.

Jis taip pat pridūrė, kad jokiame partijos organe nebuvo svarstytas ministro precedentas.

A.Anušauskas prezidento ir dalies kitų politikų kritikos sulaukė po to, kai po Valstybės gynimo tarybos posėdžio viešai paskelbė informaciją, susijusią su ketinimais įsigyti tankų.

Dėl A.Anušausko pasisakymo su prašymu įvertinti, ar ministras neatskleidė įslaptintos informacijos, į Generalinę prokuratūrą kreipėsi opozicijos parlamentarė Agnė Širinskienė. Pirmadienį prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą norint surinkti daugiau duomenų, kurių gavimas yra susijęs su papildomomis procedūromis.

Premjerė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad prokuratūros tyrimas savaime A.Anušausko kaltės nereiškia.

Praėjusią savaitę prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad A.Anušausko paviešinta informacija apie svarstymus pirkti vokiškų „Leopard“ tankų turėjo riboto naudojimo žymą.

Savo ruožtu pats ministras kartoja neviešinęs įslaptintos informacijos, tačiau teigė, kad ji galėjo būti panaši į tokią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius