-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 03

P.Urbšys neišdrįso viešai atsiprašyti apšmeižto „Lietkabelio“ prezidento A.Bieliausko: apskundė teismo sprendimą

Praėjusių metų pabaigoje Panevėžio apylinkės teismas nusprendė, kad buvęs Seimo narys, o dabar Panevėžio miesto tarybos narys Povilas Urbšys, už žurnalistams išsakytą nuomonę apie verslininkus, paskleidė tikrovės neatitinkančius duomenis.
Povilas Urbšys
Povilas Urbšys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

P.Urbšys kalbėjo, jog krepšinio klubo „Lietkabelis“ prezidento Alvydo Bieliausko „kišenėje sėdi Prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovai, todėl visai nenuostabu, jog galėjo vykti tam tikri sandėriai“.

Teismas įpareigojo buvusį parlamentarą paneigti paskleistą tikrovės neatitinkančią informacija, tačiau P.Urbšys su tokiu teismo sprendimu nesutiko ir jį apskundė aukštesnės instancijos teismui.

Skundas Panevėžio apygardos teismo dar nepasiekė, tačiau, naujienų portalo JP žiniomis, skundas jau yra užregistruotas nuosprendį priėmusiame Panevėžio apylinės teisme.

Neišdrįso paneigti savo žodžių?

Nors Panevėžio apylinkės teismas paneigti P.Urbšio žiniasklaidai išsakytus tikrovės neatitinkančius žodžius skyrė dvi savaites, tačiau politikas to padaryti galbūt neišdrįso, o tiesiog apskundė teismo sprendimą.

Beje, Teismas buvusį parlamentarą paneigti išsakytą neteisingą informaciją įpareigojo savo sąskaita ir pastangomis, tam tikruose interneto portaluose, tarp jų ir savo paties tinklaraštyje.

Paneigime P.Urbšys privalėjo nurodyti: „Aš, Povilas Urbšys, pateikiau tikrovės neatitinkančią informaciją apie A.Bieliauską. Informuoju, kad mano pasisakymas apie tai, kad A.Bieliausko kišenėje sėdi Prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovai ir to pasekoje galėjo vykti tam tikri sandėriai, yra jokiais objektyviais ir neginčijamais įrodymais neparemtas teiginys“.

Beje, taip pat teismo sprendimu, P.Urbšys verslininkui turės padengti daugiau nei 1300 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alvydas Bieliauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alvydas Bieliauskas

Būdamas Seimo nariu P.Urbšys savo publikacijas iš parlamentinių lėšų publikuodavo įvairiose portaluose, tačiau paneigti teismo sprendimu pripažintų tikrovės neatitinkančių žodžių taip ir nesugebėjo. Beje, Seimo kanceliarijos pateiktoje ataskaitoje, dar būdamas Seimo nariu, P.Urbšys viešosios informacijos rengėjams, taip neva viešindamas savo darbus, išleisdavo ne vieną tūkstantį eurų.

Atlyginti žalos neprašė

Verslininko A.Bieliausko advokatas Andrius Būdvytis naujienų portalui sakė, jog Panevėžio apylinkės teismas, įpareigojęs P.Urbšį paneigti tikrovės neatitinkančius žodžius, priėmė teisingą sprendimą.

„Būtina priminti veiksmų eigą. 2019 metais buvo pareikšti įtarimai korupcija Panevėžio merui Ryčiui Račkauskui. Jis buvo sulaikytas ir net nušalintas nuo pareigų. Toliau įtarimai poveikiu prekyba buvo pareikšti ir A.Bieliauskui. Po tų įtarimų P.Urbšys viešai pasisakė, kad A.Bieliausko kišenėje sėdi Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų ir, jo nuomone, galėjo vykti sandoriai. Todėl ir buvo pateiktas teismui ieškinys. Akcentas buvo toks, kad P.Urbšys turi savo teiginius pagrįsti arba juos paneigti“, – priminė įvykius advokatas.

Pasak advokato A.Būdvyčio, P.Urbšys nepaneigė savo teiginių ir jų nepagrindė.

„Todėl teismui pateikėme savo reikalavimus, kad teiginys įžeidžia garbę ir orumą. Teismo sprendimas – teisingas. Neprašome atlyginti žalos, nes A. Bieliauskas – solidus verslininkas. Pats svarbiausias faktas, kad P.Urbšys paneigia ir atsiprašo viešai. Toks sprendimas tenkina. Be to, P.Urbšys turės atlyginti bylinėjimosi išlaidas“, – sakė A.Budvytis ir tuomet priminė, kad teismo sprendimą per mėnesį galima apskųsti, ką ir padarė politikas.

Priėmė teisingą sprendimą

Panevėžio PPAR prezidentas Sigitas Gailiūnas taip pat įsitikinęs, kad teismas priėmė tinkamą sprendimą.

„P.Urbšio teiginiai nepagrįsti ir neparemti jokiais įrodymais. Todėl teismas priėmė tinkamą sprendimą. Kitokio sprendimo ir nesitikėjome. Panevėžio PPAR nedavė į teismą P. Urbšio, kadangi nenorėjo suteikti bereikalingos jam reklamos – veiksmas vyko prieš Seimo rinkimus. Be to, Panevėžio PPAR yra asocijuota verslo institucija, kuri nereaguoja į kiekvieno eilinio buvusio Seimo nario įvairias interpretacijas. Tačiau esame išsakę savo poziciją šiuo klausimu. Jeigu P.Urbšys, dabar būdamas eiliniu Tarybos nariu, pageidauja, galime pakeisti savo sprendimą ir apskųsti jį teismui“, – praėjusių metų pabaigoje naujienų portalui JP komentavo S.Gailiūnas.

Buvusio Seimo nario P.Urbšio pakalbinti eilinį kartą nepavyko. Mat politikas ir toliau, matyt bijodamas jam nepalankių klausimų, į naujienų portalo JP korespondentų skambučius neatsako.
Į skambučius neatsako

Buvusio Seimo nario P.Urbšio pakalbinti eilinį kartą nepavyko. Mat politikas ir toliau, matyt bijodamas jam nepalankių klausimų, į naujienų portalo JP korespondentų skambučius neatsako.

Beje, jam nepalankaus Panevėžio apylinkės teismo sprendimo, P.Urbšys, bent jau kol kas, nėra komentavęs ir socialiniuose tinkluose. Juose politikas mieliau publikuoja žiemos nuotraukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius