-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 30

Pabrango kelionė traukiniu iš Vilniaus į Kauną

Keleiviai, nuolat važinėjantys traukiniais maršrutu Vilnius–Kaunas ir Kaunas–Vilnius, pastebėjo, kad jų kelionės šiek tiek pabrango. „Lietuvos geležinkelių“ atstovai teigia, jog tai nėra eilinis kainų kėlimas – tiesiog baigėsi akcija, kurios metu bilietai kainavo mažiau.
Kelionė iš Vilniaus į Kauną traukiniu pabrango litu.
Kelionė iš Vilniaus į Kauną traukiniu pabrango litu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas Dalijus Žebrauskas 15min.lt paaiškino, kad bilietų įkainiai taikomi atnaujinus traukinių eismo tvarkaraščius nuo sekmadienio, gegužės 29-osios.

„Tokios kainos buvo ir anksčiau. Bet mes vykdėme ilgą projektą – apie pusantrų metų remontavome Kauno tunelį ir daug žmonių atprato nuo važinėjimo traukiniais, rinkosi kitas transporto priemones. Todėl mes tunelio atidarymo proga buvome padarę nuolaidas, kurios ir turėjo galioti tol, kol keleivių srautai vėl bus kaip buvę prieš tunelio uždarymą. Dabar konstatavome, kad šis tikslas yra pasiektas“, – sakė D.Žebrauskas.

Skaičiuojama, kad keleivių srautai traukiniais iš Vilniaus į Kauną ir atgal buvo sumažėję apie 10 proc., dabar jie šiek tiek išaugo. Todėl nuolaidos buvo panaikintos ir taikoma tokia pati kainodara, kokia yra visais kitais maršrutais Lietuvos geležinkeliais.

Kauno tunelis po remonto buvo atidarytas 2009 metų lapkričio 17 dieną. Tuomet ir buvo sumažintos kelionės bilietų kainos. 3 klase važiuojantiems keleiviams kainos mažėjo 8 proc. nuo 16,30 Lt iki 15 Lt, o 2 klase – 16 proc. nuo 20,20 Lt iki 17 Lt.

Tačiau didindami kainas „Lietuvos geležinkeliai“ vis dėlto teigia atsižvelgę į keleivių poreikius. Esą kainos kilo mažiau, negu buvo sumažintos prieš pusantrų metų. Bent jau tai pajus 2 klase važinėjantys žmonės, nes jiems bilietas nuo 17 Lt brangsta iki 18 Lt. 3 klase važinėjantiems kaina bus tokia pati, kaip buvusi – 16,30 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius