-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 26

Pagrindinis prezidentės reikalavimas A.Ažubaliui – derinti veiksmus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kol kas neatskleidžia, ar pritars Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pasiūlytai parlamentaro Audroniaus Ažubalio kandidatūrai į užsienio reikalų ministrus.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Reinio Hofmanio/BFL nuotr.

Šalies vadovė sprendimą priims tik po susitikimo su A.Ažubaliu, kuris numatomas penktadienį.

Prezidentė antradienį pakartojo, kad prioritetai užsienio politikos srityje išlieka tie patys – „Lietuvos interesų gynimas“. „Ši Vyriausybė turi nusistačiusi savo programą, ji atitinka ir mano interesus, ir Lietuvos interesus. Manau, kad didelių prieštaravimų neturės būti. O su naujuoju kandidatu aš susitiksiu penktadienį“, – antradienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Kaip diplomatas jis (V.Ušackas) buvo tikrai gana darbštus, bet kaip ministras – nelabai sėkmingas, – sakė D.Grybauskaitė.Kaip pagrindinį reikalavimą būsimajam užsienio reikalų ministrui šalies vadovė įvadijo Konstitucijos laikymąsi. Paklausta, ar ministras turės derinti ir notas užsienio valstybėms, prezidentė atsakė teigiamai. „Aš tai ir turiu galvoje, kad Konstitucijos 84 straipsnis sako, jog pagrindinius užsienio politikos sprendimus daro prezidentas ir tik kartu su Vyriausybe vykdo užsienio politiką“, – sakė D.Grybauskaitė.

Kalbėdama apie pasitraukusį užsienio reikalų ministrą Vygaudą Ušacką, prezidentė užsiminė, kad neprieštarautų, jei jis grįžtų dirbti į diplomatinę tarnybą: „Čia priklausys nuo pono V.Ušacko. Kaip diplomatas jis buvo tikrai gana darbštus, bet kaip ministras – nelabai sėkmingas.“

V.Ušackas atsistatydino praėjusią savaitę, kai prezidentė pareiškė nepasitikėjimą. Kasip viena pagrindinių nepasitikėjimo priežasčių įvardyta tai, jog ministras esą nederino užsienio politikos su prezidente.

D.Grybauskaitė antradienį pasirašė V.Ušacko prašymą atleisti iš pareigų. Laikinai Užsienio reikalų ministerijai vadovaus krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

TS-LKD prezidiumas pirmadienio vakarą nusprendė į jiems priklausantį užsienio reikalų ministro postą deleguoti dabartinį Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką A.Ažubalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius