-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 29

Pajūrio naujiena – paplūdimio gultai

Į pajūrį patraukusius poilsiautojus pasitinka patogi naujovė – galimybė paplūdimyje išsinuomoti gultus.
Palangos paplūdimyje poilsiautojai gali išsinuomoti spalvingus sėdmaišius.
Palangos paplūdimyje poilsiautojai gali išsinuomoti spalvingus sėdmaišius. / ViktorijosNavickaitės/15min nuotr.

Gultų nuomos verslas šalies paplūdimiuose plėtotis ėmė tik šiais metais ir jau sulaukė sėkmės. Lig šiol ant nuosavų rankšluosčių degintis priguldavę atostogautojai negaili pinigų ir mielai renkasi patogesnę alternatyvą.

Gultai – naujovė Smiltynėje

Štai Smiltynės paplūdimyje, kur dažnai po darbų pailsėti traukia klaipėdiečiai, gultų nuomos galimybė atsirado tik šiais metais. Dienai gultai kainuoja 7 Lt. Kartu su gultu poilsiautojai už 5 Lt gali išsinuomoti ir didelį nuo kaitrios saulės saugantį skėtį.

„Žmonės aktyviai naudojasi šiais patogumais – daugelis mieliau pasiima patogų gultą nei deginasi gulėdami smėlyje“, – tikina Smiltynės paplūdimyje gultus nuomojantis vaikinas, nepanoręs atskleisti savo vardo. Pasak jo, naujojo verslo pelnui įtakos turi orai: „Gultų nuoma atsiperka. Žinoma, tai labai priklauso ir nuo dienos – jei oras nekoks, dangus apniukęs ir vėsu, gauni kokius 20 Lt per dieną. Bet jei diena graži, per dieną galima uždirbti net kelis šimtus“, – pasakoja jis.

Kuršių nerija gultų mada neužsikrėtė – čia gultus bei nuo saulės saugančius skėčius išsinuomoti galima tik Nidoje, šalia gelbėjimo stoties. Kituose kurortuose – Pervalkoje, Preiloje ar Juodkrantėje – poilsiautojai tokios galimybės vis dar neturi.

„Nemanau, kad gultai Lietuvos pajūryje yra reikalingi. Pas mus paplūdimys yra gamta. Čia kitaip nei užsienyje, kur paplūdimys apsuptas civilizacijos, – ten galbūt jie ir reikalingi“, – tikina Juodkrantėje atostogaujanti Audronė. 

„Gultai paplūdimyje – bandymas imituoti Vakarų Europą. Lietuvoje tai – naujas verslas ir tiek, tačiau žmonės nesupranta, kad jei jau seki paskui Vakarus, tai reikia suvokti ir kur kas daugiau. Mes niekaip nesuprantame, kad negalima į paplūdimį atsivesti savo šunų, kad negalima paplūdimyje rūkyti, o po to mėtyti nuorūkų į smėlį, kad labai nepadoru yra prie jūros gerti alų ir po to šiukšlinti“, – nuomone dalijasi Preiloje atostogas leidęs Tadas.

Populiarėja sėdmaišiai

Palangos ir Šventosios paplūdimiuose vietoje standartinių baltų šezlongų poilsiautojai gali išsinuomoti spalvingus sėdmaišius. Jie atrodo itin dideli ir patogūs, tačiau jų nuoma atsieina kiek brangiau – 15 Lt dienai. Tiesa, už 5 Lt sėdmaišį galima nuomotis valandai.

„Išsinuomoti sėdmaišį paplūdimyje galima jau trečią sezoną, tačiau tik šiais metais jie itin išpopuliarėjo, – pasakoja Palangoje juos nuomojantis Povilas, – dabar turime daugiau nuomos punktų, daugiau sėdmaišių.“

Pasak Povilo, Palangos paplūdimyje nuomotis sėdmaišį tapo savotiška mada – iš pradžių visai nesulaukusi pasisekimo, ilgainiui ši paplūdimio rankšluosčių alternatyva ėmė vis labiau traukti atostogautojų akį. „Išnuomojame viską, nelieka laisvų sėdmaišių. Žinoma, priklauso ir nuo dienos – jeigu gera diena, vienas nuomos punktas uždirba apie 300 ar net 400 Lt“, – pasakoja Povilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius