Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 03 03 /2013 03 04

Pakartotiniai rinkimai: bus antrasis turas, jame varžysis valdantieji ir konservatorių atstovė

Suskaičiavus visus rinkėjų balsus, aišku, kad visose trijose vienmandatėse apygardose, kuriose vyko pakartotiniai rinkimai į Seimą, prireiks antrojo turo. Daugiausiai rinkėjų palaikymo sulaukė valdančiųjų partijų atstovai – socialdemokratai ir „tvarkietis“.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rinkėjų aktyvumas apygardose, uždarius apylinkes, buvo toks: Biržų-Kupiškio – 35,89 proc., Zarasų-Visagino – 30,91 proc., Ukmergės – 31,66 proc.

Rinkėjų aktyvumas visose trijose apygardose buvo 33,16 proc., o tai yra mažesnis negu 2012 m. spalio 14 d., tada rinkėjų aktyvumas siekė 44,62 proc. Tačiau spalio 28 d. tebuvo 30,02 proc. prie balsadėžių atėjusių rinkėjų.

Rezultatai pagal apygardas (114 iš 114 apylinkių)

Biržų-Kupiškio: Aleksandras ZELTINIS/Lietuvos socialdemokratų partija (31,66 proc.). Šioje apygardoje gauti visų rinkimų apylinkių balsai. Antrajame ture A.Zeltinis privalės kovoti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidate Nijole Šatiene ir Darbo partijos atstovu Ritu Vaiginu.

Ukmergės: Kazys GRYBAUSKAS/Lietuvos socialdemokratų partija (20,81 proc.). Šioje rinkimų apygardoje suskaičiuoti jau visų rinkimų apylinkių balsai. Kartu su K.Grybausku į antrąjį turą pateko ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Janina Galiauskienė, surinkusi 17,58 proc. balsų.

Zarasų-Visagino: Algimantas DUMBRAVA/„Tvarka ir teisingumas“ (52,35 proc.);

Didžiausio rinkėjų pasitikėjimo sulaukė A.Dumbrava, tačiau to nepakako, kad jis laimėtų rinkimus jau pirmajame ture. „Pagal įstatymą yra dvi taisyklės. Pirma taisyklė: jeigu yra 40 proc. aktyvumas, tai jis būtų patekęs. Bet tokio aktyvumo nėra, todėl reikia skaičiuoti pagal antrąją taisyklę, kur sakoma, kad reikia gauti 30 proc. nuo sąrašinių rinkėjų balsų“, - sekmadienio vakarą sakė VRK pirmininkas Z.Vaigauskas.

Antrasis turas numatomas po dviejų savaičių. A.Dumbravos konkurentas bus socialdemokratas Nikolajus Gusevas (20,91 proc.).

Antrasis turas numatomas po dviejų savaičių.

Algimantas Dumbrava
Algimantas Dumbrava

Susiję: Rinkėjų aktyvumą mažino pūga, Dusetose apylinkės pirmininkei nustatytas 2,5 promilės girtumas.

Visą dalyvavusių pakartotiniuose rinkimuose kandidatų sąrašą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius