-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 30

Palanga šeštadienį įžiebs Lietuvoje dar neregėtą Kalėdų eglę

Kalėdų šviesos miestu pasivadinusi Palanga šiemet nustebins modernia, Lietuvoje dar neregėtos konstrukcijos bei dizaino egle.
Palangoje sužibs štai tokia Kalėdų eglė, atgabenta iš Estijos
Palangoje sužibs štai tokia Kalėdų eglė, atgabenta iš Estijos / Palangos savivaldybės nuotr.

Dvylikos metrų aukščio Kalėdų simbolis jau atgabentas iš Estijos ir centrinėje miesto aikštėje bus sumontuotas per dvi dienas. Miesto eglės įžiebimo šventė – teatralizuotas renginys „Laiko ratu“ įvyks šeštadienį, gruodžio 3 d., 16.30 val. 

Pasak eglę bei daugelį kitų šventinių dekoracijų Palangai išnuomavusios UAB „Adam Decolight“ direktoriaus Nerijaus Chmieliausko, iš kitų šalyje jau matytų modernių Kalėdų eglių Palangos puošmena pirmiausia išsiskiria savo konstrukcija – ji yra ne konuso formos, be to  papuošta ne plokščiomis dekoracijomis, o tūriniais burbulais. „Tai sudarys sniego gniūžtėmis aplipusios eglės vaizdą“, – sakė N.Chmieliauskas. 

Kalėdų simbolio konstrukciją sudaro cinkuotas 4,8 metrų diametro pagrindas su girliandomis, jungiančiomis pagrindą su viršūne. Eglę papuoš per 120 skirtingo dydžio tūrinių rutulių bei pusrutulių, šviesiančių baltomis šilto ir šalto atspalvio lemputėmis. Jos viduje mirksės mėlynos ir spalvas keičiančios lemputės bei snaigių kritimo efektą atkartojantys motyvai – tokie pat, kokie puoš centrinėje miesto aikštėje augančius medžius. Iš viso modernų Kalėdų simbolį apšvies maždaug 2 tūkst. lempučių.

Kadangi konstrukcijoje naudojamos tik itin ekonomiškos LED lemputės, per parą švytintis Kalėdų simbolis turėtų sueikvoti elektros energijos už maždaug 15 litų – tiek, kiek kainuotų kaitrinėmis dekoracijomis šventiškai papuošti 5 apšvietimo stulpus.

Šeštadienį Palanga ne tik įžiebs miesto eglę, bet ir pristatys dar vieną naujovę – rėmėjų lėšomis pirotechnikos bei lazerių reginiu atidarys J. Basanavičiaus gatvėje įrengtą šviesos origamio skulptūrų alėją.

Iš metalo sukonstruotos maždaug dviejų metrų aukščio skulptūros – ruonis, žuvis, krevetė, žuvėdra, gulbė, delfinas bei medūza – nudažytos balta spalva, tad dieną atrodys lyg meistriškai nulankstytos iš popieriaus. Naktį kiekviena iš jų nušvis skirtingomis spalvomis, kadangi visų skulptūrų viduje įmontuota po specialų vidinį apšvietimą. Visi šie šviečiantys jūros gyvūnai J.Basanavičiaus gatvėje nuo žemės bus pakelti maždaug pusantro metro – tiek, kad skulptūros apačia būtų praeivių akių aukštyje. Skulptūrų autorius – Andrius Petkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius