Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 06 28

Palangoje neliko atrakcionų – miestas atsikratė daugybę metų problemas kėlusių olandų, bet ką veikti vaikams?

Palangoje šįmet atrakcionų nerasi nė su žiburiu. Padūkti mažieji palangiškiai ir kurorto svečiai gali nebent ant paplūdimiuose įrengtų pripučiamų batutų. Poilsiautojai dairosi pramogų, o kurorto valdžia džiaugiasi atrakcionus išvijusi iš Palangos.
Atrakcionai Šventojoje
Atrakcionai Šventojoje / L. Sėlenienės nuotr.

Palangoje su atžalomis besiilsintiems poilsiautojams tenka pasukti galvas, kuo užimti mažuosius. Nuo vasaros linksmybių neatsiejamų  atrakcionų Palangoje nėra. Artimiausias tokių linksmybių parkas įrengtas tik Šventojoje.

Iš J.Basanavičiaus gatvės atrakcionus išvijusi Palangos valdžia tikina nieku gyvų tokių linksmybių į kurortą nebeįsileisianti.

Sprendimą išvyti atrakcionus iš kurorto pagrindinės – J.Basanavičiaus gatvės savivaldybė priėmė po nuolatinių nusiskundimų jų keliamu triukšmu.

Paskutinis kantrybės lašas buvo incidentas 2011-ųjų vasarą. Tuomet Nyderlandų verslininkams priklausantys atrakcionai sugedo. Devyni žmonės žemyn galvomis daugiau nei pusvalandį prakabojo ore. Po ilgo bylinėjimosi maratono savivaldybė pasiekė savo – uždrausta atrakcionus įrengti  netoli Palangos tilto.  

Išvyti atrakcionus iš Palangos centro nuspręsta po nuolatinių skundų dėl triukšmo. Tokias linksmybes dabar galima rasti tik Šventojoje.  

Tiesa, užpildyti šią nišą suskubo taip pat be jokių leidimų verslą įsukę biznieriai. Netoli Palangos simbolio Kurhauzo jie įrengė atrakcionų parką.

Nelegaliai įrengtos karuselės čia sukosi neilgai. Verslininkai pakliuvo į teisėsaugininkų taikiklį ir savo veiklą buvo priversti  nutraukti.

Atrakcionais  Palanga, atrodo, poilsiautojų dar ilgai nevilios. Valdininkai tokias pramogas  siūlo įrengti nebent ten, kur dažnas poilsiautojas per atostogas nė neketina pėdinti.

„Savivaldybė yra numačiusi viešas vietas, kur šitie atrakcionų parkai galėtų būti įrengti. Jie kiek tolėliau nuo pagrindinės kurorto  gatvės. Pasiūlėme susisiekimą palengvinti mažais traukinukais, tačiau ir ši alternatyva verslininkams netinka. Visų  akys krypsta į J.Basanavičiaus gatvę, atrodo, kad, be jos, Palangoje  nėra kitų patrauklių teritorijų“, – pasakojo Palangos vicemeras Saulius Simė.  

Kurorto savivaldybės Rinkliavų skyrius patvirtino, kad  jau antrus metus nė vienas verslininkas nepateikė prašymo leisti įrengti atrakcionų Palangoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius