-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Pamaryje vanduo vis dar semia 85 sodybas

Nors potvynis pamaryje pamažu atsitraukia ir jau atvėrė kelią į Rusnę lengviesiems automobiliams, vanduo vis dar 85 sodybas.
Patvinęs Nemunas
Patvinęs Nemunas / 15min.lt/Aldonos Aleksėjūnienės nuotr.

Ketvirtadienio rytą ant kelio į Rusnę vandens gylis siekė 18 centimetrų. Jau nuo trečiadienio keliu leidžiama važiuoti ir lengviesiems automobiliams. 

„Negalima sakyti, kad atsivėrus keliui į Rusnę potvynis ir baigiasi. Štai, pavyzdžiui, Šlažų kaimo gyventojams jis dar nesibaigė. Vanduo vis dar semia pievas ir laukus, sodybas. Apsemti beveik 85 kilometrų kaimo keliukų. Baisu pagalvoti kas ten dedasi. Keturi mėnesiai po vandeniu, greičiausiai liko tik košė“, – teigė Šilutės rajono Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas. 

Po vandeniu beveik keturis mėnesius yra apie 16 tūkst. hektarų teritorijos pamaryje. Pirmadienį ketinama sutikslinti duomenis. 

„Vanduo krenta, bet labai lėtai. Štai, pavyzdžiui, šiąnakt Rusnėje nukrito vanduo apie 8 centimetrais, ties Uostadvariu – tik 2 cm“, – aiškino R.Renčeliauskas. 

Artimiausiomis dienomis pamaryje žadami šilti, be kritulių orai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius