-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

Paminėti Valstybės dieną kvies ne Dalia Grybauskaitė, o Jogaila Morkūnas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir šiais metais nerengs priėmimo, skirto paminėti Valstybės dieną, tačiau aukštuomenė be šventės neliks. Liepos 6-ąją Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos šventę ėmėsi organizuoti šou verslo atstovas Jogaila Morkūnas.
Jogaila Morkūnas dviejų damų draugijoje
Jogaila Morkūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo 1991 iki 2010 metų Valstybės dienos proga kasmet organizuoti priėmimai buvo vieni pagrindinių  aukštuomenės renginių. Paprastai juose apsilankydavo per 2 tūkst. svečių. Kvietimai būdavo siunčiami Seimo, Vyriausybės nariams, merams, mokslo, meno žmonėms, sportininkams, teisininkams. Toks renginys Prezidentūrai atsieidavo apie 200-300 tūkst. litų.

Prezidente tapusi D.Grybauskaitė nutraukė šią tradiciją – praėjusiais metais priėmimo liepos 6-ąją  nebuvo. Prezidentė spaudai paaiškino, kad taip nusprendė dėl lėšų taupymo.

Valstybės vadovės patarėja Daiva Ulbinaitė 15min.lt patvirtino, kad toks priėmimas neįvyks ir šiemet. „Nebus priėmimo. Kodėl? Ir dėl taupymo. Prezidentė nerengia tokio renginio. Nerengė pernai, nerengs ir šiemet“, – pridūrė ji.

Tarp svečių – V.Adamkus

Renginius organizuojanti bendrovė  „Pirmoji kava“ neseniai išplatino pranešimą, kad iškilūs visuomenės atstovai yra kviečiami į Vilniaus paveikslų galerijos Chodkevičių rūmų kiemą, kur bus paminėta Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.

J.Morkūnas ir bendrovė „Pirmoji kava“ paprastai užsiima pramoginių renginių organizavimu. Vienas iš pastarųjų J.Morkūno projektų – dainininkės Natalijos Zvonkės ir verslininko Danieliaus Bunkaus povestuvinė kelionė traukiniu į Sankt Peterburgą.

„Tai yra privati iniciatyva. Renginį, skirtą Valstybės dienai paminėti, organizuojame su grupe bendraminčių, „Pirmoji kava“ atliks tik techninį darbą – 15min.lt aiškino bendrovės įkūrėjas J.Morkūnas. – Ne iš vieno žmogaus teko girdėti, kad galbūt reikėtų visiems susirinkti, todėl ėmėmės šio reikalo.“

Anot išplatinto pranešimo, paminėti Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną į priėmimą kviečiami iškiliausi Lietuvos menininkai, mokslininkai ir verslininkai. Taip pat – ir Seimo bei Vyriausybės nariai bei užsienio valstybių atstovai. Anot J.Morkūno, renginyje dalyvaus ir kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

Kvietimas į priėmimą kainuos

Vardinio kvietimo kaina vienam žmogui – 170 litų. Už kvietimus surinktas lėšas planuojama skirti Vilniaus universiteto Santariškių klininkų Vaikų ligoninei. Anot J.Morkūno, kol kas renginyje pareiškė norą dalyvauti per 150 žmonių.

J.Morkūnas aiškino tikintis, kad priėmimas, kurio metu surinktos lėšos skiriamos geriems darbams, taps tradiciniu.

Jis kol kas negalėjo plačiau papasakoti apie renginio programą. „Tai yra labai subtilu. Viskas priklausys nuo to, kiek mums pavyks surinkti pinigų, kokią sumą galėsime atiduoti vaikams, kiek apskritai atsieis šventės rengimas“, – aiškino šou verslo atstovas.

Jo teigimu, svečiai klausysis „Tomas Leiburas Orchestra” atliekamų kūrinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius