-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 31

Panaikinus Šiaulių rinktinę, tarnybą pasienyje paliks apie pusšimtis pareigūnų

Nuo kitų metų sausio 1-osios naikinama Šengeno vidaus sieną su Latvija kontroliavusi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinė. Dėl to darbą ketina palikti apie pusšimtis pasieniečių.
Valstybės siena
Valstybės siena / VSAT nuotr.

„Visiems iki vieno Šiaulių rinktinės pareigūnams buvo pateikti siūlymai, tačiau ne visi juos priėmė. Kai gyveni Šiauliuose, o siūlomos pareigos Medininkų mokykloje, ne visi dėl šeimyninių aplinkybių gali pasiūlymą priimti“, – penktadienį BNS sakė VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Pirminiais duomenimis, tarnybą paliks apie 50–60 iš 220 naikinamos rinktinės darbuotojų. Tikslus paliekančiųjų skaičius paaiškės sausį.

Didžioji dalis Šiaulių rinktinės pareigūnų pasirinko tarnybą Pakrančių apsaugos ir Ignalinos rinktinėse.

„Kai kurie persikėlė į Pagėgius, prie sienos su Rusija“, – sakė G.Mišutis.

Šiaulių rinktinės saugomas valstybės sienos ruožo ilgis – 588 kilometrai. Ši atkarpa padalyta tarp VSAT Pakrančių apsaugos ir Ignalinos rinktinių.

Šiauliuose pradės veikti naujai įsteigta Zoknių užkarda. Jos pareigūnai dirbs Zoknių oro uoste, taip pat užsiims kova su nelegalia migracija ir operatyvine veikla. Čia numatytos 86 pareigybės, tačiau į jas, anot VSAT atstovo, įeina ir Pakrančių apsaugos rinktinės Sargybų būriui priklausančios 46 pareigybės.

„Sargybų būrio pareigūnų veiklos teritorija – nuo Nidos iki Zoknių“, – aiškino G.Mišutis.

Reorganizuoti vidinę Europos Sąjungos (ES) sieną kontroliuojančią Šiaulių rinktinę nuspręsta todėl, kad daugiau pareigūnų reikia prie išorinių sienų.

Nuo Naujųjų metų VSAT priklausys 6 rinktinės: Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Lazdijų, Pagėgių ir Pakrančių apsaugos rinktinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius