Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 05

Panevėžys spaudos veidrodyje: Ką rodo kortos kandidatams į miesto merus?

Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“ skelbia, jog nenumaldomai artėja pirmą kartą vyksiantys tiesioginiai merų rinkimai. Kas taps naujuoju Panevėžio meru, pasakyti tikrai sunku. JP nutarė pakalbinti Panevėžio būrėją Dalią Subačienę ir pasiteirauti, ką gi rodo taro kortos kandidatams į Panevėžio miesto vadovo kėdę. Beje, būrėja prisipažino visiškai nesidominti politika ir apie daugumą politikų nieko nežinanti.
Taro kortos
Taro kortos / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

„Tvarkietį“ Sigitą Čingą būrėja D.Subačienė apibūdino kaip žmogų kovotoją, tačiau turintį daug nepatikimų draugų. Per rinkimus jam gali koją pakišti artimoje aplinkoje esanti moteris ar tie patys netikri draugai. Šis kandidatas turėtų labiau pasitikėti savimi ir imtis daugiau iniciatyvos. Vadovaudamasis aplinkinių nuomone jis tapti meru jokių galimybių neturi.

Žvilgtelėjusi į socialdemokratų kandidatei Janinai Gaidžiūnaitei iškritusias kortas, būrėja sakė, kad partija tikrai galėjo iškelti jaunesnį ir daugiau galimybių turėjusį kandidatą. Ji ne tik neturi angelų globos, bet ir pernelyg užsiėmusi asmeniniais dalykais. Būrėjos teigimu, ši politikė kandidatuodama į merus tik gaišta laiką, nes jos tikslas būti valdžioje ir ja mėgautis, o ne dirbti žmonių labui.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio miesto savivaldybė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio miesto savivaldybė

Konservatorius Maurikijus Grėbliūnas, būrėjos žodžiais, visai neblogas kandidatas, tačiau jam trūksta tvirtesnio stuburo ir pasitikėjimo savo jėgomis. Jei taptų meru, jis būtų kaip marionetė tampomas aplinkinių. Tai tvarkingas, sąžiningas žmogus, tačiau neturi tikram vadovui reikiamų savybių. Dėl to net kai kurie partijos kolegos į jį žiūri nepatikliai.

Būrėjos D.Subačienės teigimu, liberalas Valdemaras Jakštas, jau kartą būdamas valdžioje, yra nukentėjęs, o šįkart mėgautis pergale negalės. Jis turi labai stiprią konkurentę – moterį, kuri jį gali apgauti. Šiam kandidatui gali kilti problemų tvarkant finansus ir jis gali patirti pats ar padaryti nuostolių kitiems. Jei jis ir taptų meru, gali būti nušalintas.

Liberalsąjūdietei Zitai Kukuraitienei būrėja pataria pasirūpinti sveikata. Tai stipri, gerų ketinimų ir tikslų turinti kandidatė, tačiau ji turi nemažai kitokią nuomonę turinčių priešų. Ji, kaip kovotoja, būtų nebloga vadovė, tačiau turės du labai stiprius konkurentus – vyrą ir moterį. Koją pakišti gali ir pernelyg didelis pasitikėjimas savimi.

Nuotr. iš asm. archyvo/Zita Kukuraitienė
Nuotr. iš asm. archyvo/Zita Kukuraitienė

Visuomeninio rinkimų komiteto „Mums svarbu“ kandidatą Kęstutį Lukoševičių, pasak būrėjos, valdo pernelyg didelis išdidumas bei nesugebėjimas atleisti skriaudų. Šis kandidatas vadovaujasi tik savo galva, o kartais net emocijomis. Jis linkęs į konfliktus, o tapęs vadovu pasijustų esantis aukščiau už visus aplinkinius. Jam derėtų prisiminti, kad vienas lauke – ne karys.

„Darbietis“ Petras Narkevičius, būrėjos žodžiais, kaip kandidatas yra per silpnas ir dažnai jį valdo ambicijos ir emocijos. Jam reikėtų keisti požiūrį, negyventi praeitimi ir orientuotis į naujoves. Problemų gali pridaryti po Vandenio ženklu gimęs konkurentas ar net artimos aplinkos žmogus. Šiam kandidatui derėtų sukoncentruoti į vieną tikslą, nes jis dabar blaškosi ir turi pernelyg daug rūpesčių.

lrs.lt nuotr./Petras Narkevičius
lrs.lt nuotr./Petras Narkevičius

Judėjimo „Kartu“ atstovą Rytį Mykolą Račkauską būrėja apibūdino kaip karingą riterį, turintį tikslą ir jo siekiantį be skrupulų. Jis rinkimus pradėjo gerai, tačiau turi paslėptų baimių ir baiminasi, kad kažkas nepaaiškėtų. Jis turėtų labiau eiti į žmones, aiškinti savo tikslus. Žmonėms reikia kalbėti ne apie valdymą, o jų bėdas ir galimus problemų sprendimo būdus. Jis rimtas konkurentas.

Savo vardo rinkimų komitetą įkūręs Gintaras Šileikis, būrėjos teigimu, yra išsilavinęs, patirties turintis, pozityviai į naujoves žiūrintis, tačiau pernelyg prie kitų prisitaikantis žmogus. Jis kartais elgiasi ne pagal savo įsitikinimus ir užima miegančio erelio poziciją. Kandidatas turi didelę Dievo pagalbą, bet visų šansų neišnaudoja. Jis galėtų tapti meru, tačiau būtina panaudoti visą energiją.

Nuotr. iš asm. archyvo/Gema Umbrasienė
Nuotr. iš asm. archyvo/Gema Umbrasienė

„Valstietė“ Gema Umbrasienė, yra priešų nebijanti ir niekuo vyrams nenusileidžianti kovotoja. Ji gali stovėti greta arba aukščiau, tačiau niekada nesileis žeminama, todėl vyrai joje mato stiprią konkurentę. Ši politikė yra savotiška „geležinė ledi“. Ji viską nuosekliai analizuoja ir tik tada priima sprendimus. Ji puikiai išmano įstatymus, skrupulingai tvarko finansus ir viską padaro nuo pradžios iki galo.

Liaudininką Vytautą Žagūnį būrėja pavadino ekstremalu, galinčiu žaibiškai priimti sprendimus. Tai žmogus-kibirkštis, viską sprendžiantis pats ir nesiklausantis aplinkinių patarimo, todėl gali tapti savo paties sprendimo auka. Jis mėgsta pinigus, gali dėl jų netgi rizikuoti, todėl jam reikėtų vengti darbo susijusio su dideliais finansais.

JP primena, kad šis būrimas yra subjektyvaus pobūdžio informacija, skirta pramogai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius