Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 11 11

Panevėžys spaudos veidrodyje: Miesto jaunimas mokosi švęsti blaiviai

Antradienį Panevėžio spaudoje apžvelgiami „Metų panevėžiečio“ rinkimai, vėl skelbiama apie planuojamus gatvių remonto darbus. Taip pat rašoma ir apie blaivybę skatinančią iniciatyvą, kurios ėmėsi miesto jaunimas.
„Oktoberfest“ alaus šventė Miunchene
„Oktoberfest“ alaus šventė Miunchene / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Jaunatviškai auditorijai skirtas renginys, koncertas ir nei lašo svaigalų. Tai ne klaida ir ne balandžio 1-osios pokštas. Skamba kaip iššūkis mūsų visuomenei, kuri bet kokio susibūrimo metu nepraleidžia progos išlenkti taurelę. Alkoholio vartojimas tapo neatsiejama jaunimo laisvalaikio dalimi, o šį įprotį skatina intensyvi svaigalų reklama, rašo dienraštis „Sekundė“.

Neformali panevėžiečių jaunimo bendruomenė „PA“ laužo stereotipus ir pakvietė į „Tauros lofte“ vykusį blaivų vakarėlį su muzikos grupe „Bigsūras“. Viena idėjos autorių, radijo žurnalistė Viktorija Pulzonovaitė „Sekundei“ teigė, kad tai nėra vien tik kova prieš alkoholio kultą.

Norime jaunimui parodyti, kad galima linksmintis kitaip, koncerto klausytis be alkoholio, blaiviai.

„Galvodami apie šį renginį radome kelias linijas, kodėl mes tai darome. Visų pirma, norime jaunimui parodyti, kad galima linksmintis kitaip, koncerto klausytis be alkoholio, blaiviai. Taip pat norime parodyti, kad „Tauros loftas“ nėra aludė ir ne visi ten eina tik pagerti alaus. Trečia – norime atverti sceną jauniems atlikėjams, pavyzdžiui, nors „Bigsūro“ grupę sudaro panevėžiečiai, jie mūsų mieste tik debiutavo. Ketvirta – norime skatinti jaunų žmonių, kurie yra iššaugę iš mokyklos suolo, visuomeninį aktyvumą. Baigus mokyklą nebėra jokių meno, laisvalaikio būrelių, tik sporto klubai. Tad siekiame burti aktyvius žmones veikti kartu“, – dienraščiui „Sekundė“ kalbėjo V.Pulzonovaitė.

Naujienų portalas „Aina“ skelbia apie tai, kad šiemet vėl bus renkamas „Metų panevėžietis“. Jau paaiškėjo ir pirmieji kandidatai.

Už nuopelnus Panevėžiui kalendoriniais metais kasmet išrenkami ne daugiau kaip 5 Metų panevėžiečiai. Juo galima tapti už miesto garsinimą šalyje ar užsienyje, švietimo ir mokslo, verslo, kultūros ir meno, sporto, aplinkosaugos ir kitų sričių laimėjimus, profesinius laimėjimus, nuopelnus, kompetenciją, labdaringą veiklą, paramą, finansinę pagalbą svarbiems miesto renginiams ar projektams, visuomeninę veiklą, bendruomeniškumo puoselėjimą ir skatinimą, miesto gražinimo, puoselėjimo, populiarinimo idėjas ir iniciatyvas, savanorišką veiklą, pilietiškumo ugdymą.

Metų panevėžiečio vardas taip pat gali būti suteikiamas už viso gyvenimo nuopelnus. Šiuo metu pasiūlyti jau devyni kandidatai.

Dar viena džiugi žinia, kurią miestelėnams praneša „Aina“, – toliau vyks gatvių remonto darbai. Šį kartą bus tvarkoma Projektuotojų gatvė.

Panevėžio miesto savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą Projektuotojų gatvės daliai (nuo Molainių g. iki Kniaudiškių g., kartu su Molainių ir Projektuotojų g. sankryža) rekonstruoti laimėjo AB „Panevėžio keliai“.

Vairuotojams sunku prasilenkti, trūksta automobilių stovėjimo vietų.

„Situacija šioje gatvėje yra sudėtinga. Vairuotojams sunku prasilenkti, trūksta automobilių stovėjimo vietų. Na, ir pati danga prasta. Tokias problemas ir tikimės išspręsti rekonstrukcija“, – sako Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Nakutytė.

Numatyta atnaujinti 385 m gatvės atkarpą. Ji neplatės, tačiau atsiras 65 automobilių stovėjimo vietos, bus pakeista danga, šaligatvis, įrengta lietaus kanalizacija, 2 perėjos, apšvietimo stulpai, atlikti apželdinimo darbai.

Tam bus panaudota per 2 mln. Lt. Jų ketinama gauti iš kitų metų Kelių priežiūros ir plėtros programos, miesto biudžeto ar kitų šaltinių. Statybos darbai turėtų vykti 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius