-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 08

Panevėžys spaudos veidrodyje: Ramybės gatvėje ramybės nerasta

Trečiadienį Panevėžio spauda gvildena įvairias temas. Nuo dingusio mokytojo paieškų iki pėsčiųjų tilto atnaujinimo ar gatvių asfaltavimo. Būtent pastarąją temą lydi nesutarimų banga.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / Jūratės Morkūnaitės nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Aukštaitijos internetinė naujienų agentūra AINA rašo, kad Panevėžio rajono valdžia atvirai ignoruoja Seimo kontrolieriaus tarnybos rekomendacijas ir, atrodo, nė neketina baigti asfaltuoti trumpos vienos gatvelės atkarpos Naujamiestyje.

Opozicijos atstovai įtaria, kad taip valdantieji kerštauja nuolat skundus rašančiai vienai tos gatvelės gyventojai.

Naujamiestyje Ramiojoje gatvėje gyvenanti Janina Dambrauskienė vietos seniūniją, savivaldybę, kitas valdžios institucijas atakuoja nuo 2010 metų.

„Praėjusiame tarybos posėdyje opozicijos lyderis Romas Kiltinavičius pasiteiravo savivaldybės administracijos vadovų, kaip vykdomi jau antrą kartą siunčiami Seimo kontrolieriaus tarnybos nurodymai.

Naujamiesčio Ramiojoje gatvėje gyvenanti Janina Dambrauskienė vietos seniūniją, savivaldybę, kitas valdžios institucijas atakuoja nuo 2010 metų. Tada asfaltuojant aplinkines gatves šiek tiek daugiau kaip 100 metrų ilgio Ramiosios gatvės atkarpa liko neasfaltuota ir palikta dulkėti. Tačiau visos moters pastangos vietos valdininkams kaip nuo žąsies vanduo“, – rašo AINA.

Tačiau ne visur asfaltavimo darbai apgaubti pykčių ir kivirčų. Štai Panevėžio mieste asfaltas liejasi laisvai.

„Panevėžio miesto politikai po netrumpų diskusijų pritarė automobilių aikštelės įrengimui nuo Vilniaus gatvės šalia centrinės miesto turgavietės. Jos įrengimui bus naudojamos visai ne biudžeto, o tikslinės verslininkų lėšos ir pinigai, surinkti už automobilių statymą mokamose vietose. Pagal patikslintą sprendimo projektą buvo siūloma už 103,5 tūkst. litų šalia centrinio turgaus įrengti automobilių stovėjimo aikštelę“, – skelbia AINA.

Naujienų portalas „Paninfo“ informuoja, kad panevėžiečiai jau kitąmet vėl galės džiaugtis mediniu pėsčiųjų tiltu, kuris pastatytas 1984-aisiais.

Darbams atlikti reikės beveik 1,9 mln. Lt.

„Dabar jis avarinės būklės – išpuvo konstrukcijos, medieną apėmė grybelis, puvinys, vietomis ji skilusi, išlūžę porankiai ir kt. Tad tapo nesaugus pėstiesiems ir dviratininkams.

Bendrovė „Tilts“ išardys ir pakeis visas tilto konstrukcijas, išskyrus metalines, įrengs naujus metalinius turėklus su LED apšvietimu. Atnaujinta vaikščiojamoji dalis išliks medinė – bus maumedžio ir pušies. Darbams atlikti reikės beveik 1,9 mln. Lt. Lėšų planuojama gauti iš 2015 metų Kelių priežiūros programos ar miesto biudžeto“, – rašo „Paninfo“.

Dienraštis „Sekundė“ skelbia apie šeštadienio naktį dingusio mokytojo paieškas. Kūno kultūros ir geografijos mokytojas pradingo po puotos su kolegomis. Pedagogo paieškoms metamos gausios pajėgos.

Pedagogas paslaptingai dingo naktį į šeštadienį po Tarptautinės mokytojų dienos šventės.

„Jau antrą parą policijos pareigūnai, kinologai su šunimis ir narai Dembavos apylinkėse ir vandens telkiniuose ieškojo iš Vytauto Žemkalnio gimnazijos taksi išvykusio, bet namų taip ir nepasiekusio kūno kultūros ir geografijos mokytojo Audriaus Palšio.

Pedagogas paslaptingai dingo naktį į šeštadienį po Tarptautinės mokytojų dienos šventės. Artimieji jau penktą parą gyvena nerimo, nežinomybės ir laukimo nuotaikomis.

Policijos pareigūnai žinią, kad dingo V.Žemkalnio gimnazijos bei „Aušros“ pagrindinės mokyklos 51-erių mokytojas A.Palšys, išplatino pirmadienį. Buvo pranešta, kad vyras išėjo iš savo namų ir negrįžta. Iš tiesų pedagogas pradingo naktį į šeštadienį, kai taksi išvyko iš mokyklos“, – skelbia „Sekundė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius