-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 20

Paplūdimiuose – pasiklydę vaikai ir girti paaugliai (papildyta)

Po savaitgalio stipriai atšalus jūros vandeniui gelbėtojams labiau tenka rūpintis poilsiautojais krante.
Paplūdimiuose tėvai neretai užsimiršta atvažiavę su vaikais.
Paplūdimiuose tėvai neretai užsimiršta atvažiavę su vaikais. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Palangos gelbėtojams antradienį prireikė imtis auklių pareigų. „Tikras vaikų darželis. Tėvai guli, deginasi, ir pamiršta, kad atvažiavo su vaikais“, - teigė Palangos gelbėtojams vadovaujantis Jonas Pirožnikas.

Vien antradienį iki 16 val. paplūdimyje buvo pasimetę 15 mažamečių.

„Kas valandą per garsiakalbius primename, kad tėvai privalo rūpintis savo vaikais“, - teigė Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Nuo praėjusio savaitgalio, kai vandens temperatūra vietomis buvo pakilusi iki 24, po sekmadienio, pasikeitus vėjo krypčiai, jis atšalo iki 15 laipsnių. Todėl vis mažiau poilsiautojų mirksta vandenyje.

Viena mergina, sumaniusi atsigaivinti šaltame vandenyje, apalpo. Penkiolikametė jūroje pasijuto prastai, grįžusi į krantą nualpo. Gelbėtojų poste dirbanti slaugytoja suteikė jai pirmąją pagalbą.  Anot A.Siakki, mergina greičiausiai apalpo dėl didelio temperatūrų skirtumo, susitraukus kraujagyslėms.

Pirmadienį Klaipėdos gelbėtojams teko pasirūpinti kita nepilnamete, ketinusia pagąsdint savo vaikiną. Tą vakarą grupelė paauglių į paplūdimį atėjo jau būdami neblaivūs, alkoholį jie vartojo ir pliaže. Viena mergina susipyko su vaikinu ir nusprendė jį pagąsdinti. Su visais rūbais ji puolė į jūrą vaidindama, jog ketina skandintis. Į krantą ji sugrįžti pati nebesugebėjo. Iš jūros žudytis bandžiusią paauglę ištraukė gelbėtojai. 

Atnaujinta 18.30 val. Antradienio pavakarę Palangos paplūdimyje, ties Botanikos parku susižalojo aštuoniolikametė poilsiautoja iš Kauno. Kaip pasakojo liudininkai, vaikinas suko panelę, o ši laikėsi jam už sprando. Netikėtai nuleidusi rankas ji virto aukštielnika ir susižalojo galvą. Mergina išgabenta į ligoninę.

Prieš kelias dienas panaši nelaimė nutiko ir Klaipėdoje, kai mažametis Melnragės paplūdimyje šokinėdamas ant betono laiptų prasiskėlė galvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius