-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 10

Tarnyboje pažemintas K.Betingis: maniau, kad mane atleis (atnaujinta 16.20 val.)

Ketvirtadienį išgirdęs, kad perkeliamas į žemesnes pareigas, Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis apgailestavo, kad šis sprendimas buvo priimtas iš esmės dėl jo viešai išsakytos kritikos visai teisėsaugos sistemai. Prokuroras dar negalėjo pasakyti, ar šį sprendimą skųs teismui, tačiau pakartojo vis dar ieškantis kito darbo.
Kęstutis Betingis
Kęstutis Betingis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laikinai generalinio prokuroro pareigas vis dar einantis Raimondas Petrauskas ketvirtadienį pranešė, kad atlikus tarnybinį patikrinimą nutarta K.Betingį perkelti į žemesnes pareigas ir skirti paprastu prokuroru.

Kalbėdamas apie šią žinią, penktadienį paprastu Kauno apygardos prokuroru tapsiantis K.Betingis akcentavo, kad R.Petrausko priimtas sprendimas buvo viena iš griežčiausių tarnybinių nuobaudų.

„Neslėpsiu, laukiau paprastesnio varianto – atleidimo iš tarnybos. Tai rodė išankstiniai R.Petrausko vieši pasisakymai dar net nepradėjus tyrimo“, – neslėpė prokuroras ir pridūrė, kad „įsakymą jį pažeminti tarnyboje ruošusių valdininkų teisinis išsilavinimas nėra pakankamas“.

Papildyta 16.20 val. K.Betingis priminė, kad jo veiklą tyrusi tarnybinė komisija jokių veiklos pažeidimų nenustatė. Komisijos nariai savo išvadose pabrėžė, kad prokuroras galimai pažeidė prokurorų Etikos kodekso reikalavimus.

„Iš principo tai yra vertinimas, susijęs su vienu interviu, duotu žurnalistams balandžio 23 dieną“, – teigė K.Betingis, minėtame interviu pažėręs kritikos visai teisėsaugos sistemai.

K.Betingis atkreipė dėmesį į kelis pažeidimus, kuriuos, jo teigimu, padarė jo veiklą tyrusi komisija.

„Turiu pakankamai duomenų vertinti, kad tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas neteisėtai“, – pareiškė tarnyboje pažemintas teisėsaugininkas.

Anot prokuroro, komisija dar prieš pradėdama savo darbus turėjo būti nustačiusi kokį nors galimą jo pažeidimą. Tuo tarpu, K.Betingio teigimu, komisija proceso metu ieškojo, „prie ko būtų galima prisikabinti“. Be to, pasak prokuroro, komisija per tyrimą priėmė savarankišką sprendimą išplėsti patikrinimo ribas ir įtraukti K.Betingio viešus pasisakymus.

„Mano paaiškinimas, kurį pateikiau per patikrinimą, buvo ignoruotas. Pateikus išvadas aš surašiau penkių lapų dydžio skundą, kuris nebuvo net vertinamas. Tie mano argumentai, kurie buvo išdėstyti, buvo iškart atmesti, – stebėjosi K.Betingis. – Per mėnesį nuo įsakymo priėmimo jį galima skųsti Administraciniam teismui. Kaip aš elgiuosi toliau, spręsiu geriau susipažinęs su medžiaga. Tačiau nuo rytojaus privalau pereiti dirbti Pirmojo skyriaus prokuroru.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius