-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

Parlamentaras prabangų „Mercedes“ nuomojasi iš savo paties įmonės

Viešųjų ir privačių interesų supainiojimu įtariamas dar vienas parlamentaras – socialdemokratas Bronius Bradauskas. Seimo etikos ir procedūrų komisija (EPK) teigia turinti duomenų, kad jis iš savo paties įmonės „Lamantinas“ nuomojasi prabangų automobilį „Mercedes E270“.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šio automobilio nuomai B.Bradauskas per pirmąjį šių metų ketvirtį išleido 6200 Lt, per antrą – 3000 Lt, o per trečią – 4500 Lt. „Surinkome visą medžiagą dėl automobilio nuomos ir akivaizdžiai matyti, kad Bronius Bradauskas nuomojo automobilį iš savo įmonės“, – žiniasklaidai teigė EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas.

B.Bradauskas yra draudimo paslaugas teikiančios įmonės „Lamantinas“ akcininkas, o šios bendrovės direktorė yra jo žmona. Šį klausimą Seimo etikos sargai ketina nagrinėti per ateinantį posėdį.

Užkliuvo ir dėl pavėluotų sąskaitų

Seimo etikos sargų nemalonės socialdemokratas sulaukė ne tik dėl privačių ir viešųjų interesų supainiojimo. Jis automobilio nuomai skirtus pinigus naudojo atgaline data, t. y. pirmąjį pusmetį deklaravęs, kad automobiliui neišleidžia nė cento, trečiame ketvirtyje paprašė išmokėti 9200 Lt už praėjusiais ketvirčiais apmokėtas sąskaitas.

„Jis pinigus pradėjo naudoti sausio mėnesį, o sąskaitas pradėjo nešti rugsėjį. Tai yra du ketvirčiai perkelti, kas yra draudžiama valdybos sprendimu – nepanaudotos lėšos turi grįžti į biudžetą ir negali būti naudojamos tame ar kitame ketvirtyje“, – aiškino A.Salamakinas.

Dalį pinigų grąžinti turi dabar

Parlamentarams yra draudžiama savo veiklai naudoti sutaupytas praėjusio ketvirčio lėšas, todėl B.Bradauskas turės šiuos 9200 Lt grąžinti į biudžetą net nelaukiant sprendimo dėl privačių ir viešųjų interesų supainiojimo. Jei EPK nuspręs, kad nusižengimas buvo, socialdemokratas turės grąžinti ir likusius 4500 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius