-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 12

Partijos suvažiavime kalbą rėžęs Viktoras Uspaskichas save lygino su Steve‘u Jobsu

8 metų gyvavimo sukaktį mininti Darbo partija neslepia ambicijų laimėti po metų vyksiančius Seimo rinkimus. Šį svarbiausią tikslą partijos lyderis Viktoras Uspakichas priminė savo bendražygiams.
V.Uspaskichas šeštadienį pristatė kandidatus vienmandatėse apygardose.
V.Uspaskichas šeštadienį pristatė kandidatus vienmandatėse apygardose. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

Beveik 5 tūkst. partijos narių iš visos Lietuvos šeštadienį priešpiet užplūdo Klaipėdos Švyturio areną. Čia vyko šventinis partijos suvažiavimas, kurio metu kalbėta ir apie artėjančius rinkimus.
Gimtadienio proga partiją sveikino Liberalų ir centro sąjungos, partijos „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos socialdemokratų partijos, Lietuvos liaudies partijos atstovai, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Priimdamas sveikinimus ir simbolines dovanas V.Uspaskichas spaudė kairę ranką, nes dešiniąją sakė susižeidęs krisdamas.

Sakydamas kalbą jis ne kartą lygino save su neseniai mirusiu kompanijos „Apple“ įkūrėju Steve‘u Jobsu ir negailestingai pliekė Vyriausybės vadovą Andrių Kubilių. Tačiau neatmetė, kad konservatoriai, palankiai susiklosčius rinkimų rezultatams, gali tapti politiniais partneriais.

„Man imponuoja A.Kubiliaus užsispyrimas, Jeigu jį nukreiptume teisingu keliu tarnauti Lietuvai, jis iš tikrųjų padarytų daug daugiau”, – dėstė V.Uspaskichas. Jis dar kartą patvirtino sieksiantis premjero posto. Dėl to yra pasirengęs atsisakyti europarlamentaro mandato. Jo siekiams esą netrukdys ir teisme nagrinėjama partijos dvigubos buhalterijos byla.

Savo partneriais formuojant valdančiąją koaliciją darbiečiai labiausiai norėtų matyti šiuo metu opozicijoje esančius socialdemokratus bei partiją „Tvarka ir teisingumas“.

Suvažiavimo metu partija pristatė daugiau nei 70  kandidatų į Seimą vienmandatėse apygardose. Tačiau galutinis pavardžių sąrašas dar nėra aiškus. Kol kas nežinomas ir pirmasis dešimtukas kandidatuosiančių pagal partijos sąrašą. Tačiau jau aišku, kad pirmajame dešimtuke vietą gaus neseniai prisijungusios “Naujosios sąjungos” lyderis Artūras Paulauskas.

Arenoje gausiai susirinkusią publiką linksmino klaipėdietis atlikėjas Simonas Donskovas ir specialiai pakviesta britų simfoninio roko grupė „Electric Light Orchestra“.

Ištikimi partiečiai buvo vaišinami tortu, arbata. Arenoje pavakare turėjo vykti kiti renginiai, tad nuspręsta šventinių stalų nekloti. Vietoj to visiems atvykusiems prieš kelionę namo įteikti paruošti paketai.

Šią vasarą Darbo partija susijungė su A.Paulausko vadovaujama „Naująja sąjunga” ir pasipildė tūkstančiu narių. Dabar jungtinė partija vienija beveik 15 tūkst. žmonių, o jos reitingai, apklausų duomenimis, pakilo nuo buvusių 2,5 iki 3 proc. Darbo partijos frakcija Seime turi 10 narių ir yra opozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius