-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 07

Pasaulio lietuvių ekonomikos forume – idėjos, kaip plėtoti šalies ūkį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuva yra galimybių šalis. Ji pakvietė pasaulyje išsibarsčiusius lietuvius grįži į Lietuvą ir padėti augti jos ekonomikai. Tai prezidentė pareiškė pirmadienį atidarydama Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą Vilniuje.
Forumą atidarė prezidentė Dalia Grybauskaitė
Forumą atidarė prezidentė Dalia Grybauskaitė / Roberto Dačkaus/Prezidentūra nuotr.
„Šiandienos Lietuva yra galimybių šalis. Vis daugiau žmonių patiki savo galimybe įgyvendinti sumanymus, imtis verslo, daryti įtaką politikai. Vis daugiau investuotojų atsigręžia į lietuvių idėjas ir darbuotojus. Todėl Lietuva yra vieta, kur galima įgyvendinti drąsiausias savo svajones“, – pirmadienį atidarydama Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą Vilniuje, kalbėjo D.Grybauskaitė, pranešė prezidentūra.

Anot jos, Lietuvoje švietimas turi ugdyti sėkmingas ir laimingas asmenybes: „Būtent apie išsilavinimą, apie jo pritaikymą globaliems ekonomikos poreikiams vyksta šiųmečio forumo diskusija. Visi sutinkame, kad Lietuvos švietimo samprata turi būti orientuota į sėkmingos ir laimingos asmenybės ugdymą.“

Šeštus metus surengtame forume dalyvauja daugiau kaip 250 Lietuvos ir lietuvių kilmės verslininkų bei specialistų iš viso pasaulio.

Anot jos, svarbu, kad lietuviai grįžtų į Lietuvą ir padėtų augti ekonomikai.

„Svarbu, kad kuo daugiau sumanių lietuvių iš viso pasaulio į šią galimybių šalį sugrįžtų ne tik mintimis, ne tik žodžiais, bet ir darbais. Tai sudarys sąlygas Lietuvos ekonomikai, demokratijai ir pilietinei visuomenei atskleisti visą savo potencialą“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Šeštus metus surengtame forume dalyvauja daugiau kaip 250 Lietuvos ir lietuvių kilmės verslininkų bei specialistų iš viso pasaulio. Renginio metu bus pristatyta 15 įvairių naujų socialinių projektų ir iniciatyvų.

Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo tikslas – įtraukti pasaulio lietuvius į Lietuvos ekonominį gyvenimą, stiprint jų ryšius su Lietuva, pritraukti investicijas.

Forumą organizuoja Lietuvos verslo konfederacija, Užsienio reikalų ministerija, agentūra „Versli Lietuva“, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, „Deloitte“, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Lietuvos paštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius