-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 22

Pasiūlymas: „auksiniame“ tualete – korupcijos muziejus

Daugiau nei pusę milijono litų kainavęs konteinerinis tualetas galėtų virsti pirmuoju Lietuvoje korupcijos muziejumi. Šią idėją iškėlę miesto politikai įsitikinę – tokiu būdu Kaunas pagarsėtų visame pasaulyje.
Merą A.Kupčinskas laikinai pavaduojantis A.Kurlavičius sudvejojo, ar tualeto ploto užtektų muziejui įrengti.
Merą A.Kupčinskas laikinai pavaduojantis A.Kurlavičius sudvejojo, ar tualeto ploto užtektų muziejui įrengti. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Siūlome savivaldybės tarybos sprendimu steigti Kauno mieste korupcijos muziejų ir pirmuoju eksponatu padaryti viešąjį tualetą Kauno pilies prieigose“, – šį viešą kreipimąsi pasirašė visų Kauno miesto tarybos opozicijoje esančių partijų atstovai.

Bilietas kainuotų litą

Prieš beveik dvejus metus miesto senamiestyje iškilęs viešasis tualetas, mokesčių mokėtojams kainavęs 527 tūkst. Lt, šiuo metu nenaudojamas. Dėl galimų korupcijos apraiškų ikiteisminį tyrimą baigusių Kauno prokurorų teismui perduotoje byloje įtarimai pareikšti 9 savivaldybės veikėjams. Kol teismas nepaskelbs savo verdikto, konteineriniam statiniui pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės.

„Kol tualeto sunaikinti negalima, kodėl jame neįrengus korupcijos muziejaus. Kur galėtų būti kiti jo filialai? Po vieną filialą galėtų būti kiekviename Lietuvos mieste. Juk kas susiję su savivaldybėmis, su konkursais ir su viešaisiais pirkimais, niekur nėra taip, kad viskas būtų skaidru ir šventa“, – sakė tarybos narys Kęstutis Mikėnas ir užsiminė, jog muziejuje būtų galima pakabinti savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininko bei visų įtariamųjų portretus.

Paklaustas, kiek galėtų kainuoti bilietas į tokį muziejų, politikas svarstė, kad iš kiekvieno lankytojo reikėtų imti litą: „Juk išlaikymas kainuos, reikės kvepalus pirkti, kad dvoko viduje nebūtų.“

Anot tarybos nario, toks muziejus turėtų dominti ne tik lietuvius, bet ir turistus iš užsienio. „Jeigu uždėtume iškabą, kad šitas tualetas pastatytas už 150 tūkst. eurų, tai muziejumi susidomėtų ir užsieniečiai. Juk jiems tikrai būtų įdomu, kuo ši dėžutė yra tokia ypatinga“, – šypsojosi K.Mikėnas.

Savivaldybė eksponatų neturi

JAV viešintį Andrių Kupčinską pavaduojantis Algimantas Kurlavičius nebuvo sužavėtas opozicijos politikų mintimi kūrybingai išnaudoti tualete esančias erdves. Pasak laikinojo miesto vadovo, kol ši istorija nesibaigė, nieko su šiuo tualetu daryti negalima.

„Tualetui yra taikomi apribojimai. Be to, nors aš asmeniškai ten nesu buvęs, įsivaizduoju, kad viduje nėra vietos, tad kokį ten muziejų darysi, – kalbėjo A.Kurlavičius. – Kitas dalykas, mes ir eksponatų kaip ir neturime. Savivaldybė užsiima korupcijos prevencija, o visi eksponatai veikiausiai lieka kur nors prokuratūroje. Į savivaldybę jie nepatenka.“

Laikinai mero pareigas einantis politikas vėliau prisipažino, kad „į viską žiūri labai formaliai“, ir patikino, jog tokio tipo muziejaus įrengimo reikalus reikėtų atiduotiv menininkams į rankas: „Jie turbūt geriau sugalvotų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius