-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 20

Tikrinant nustatyta: Kalvarijų turgavietėje nuolat pažeidžiamos prekybos taisyklės

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai su turgavietės kontrolieriais tikrino, kaip Kalvarijų turgavietėje laikomasi tvarkymo ir švaros taisyklių, reikalavimo nevartoti alkoholinių gėrimų viešosiose vietose, ar laiku prekybininkai moka už prekybos vietas.
Kalvarijų turgavietė
Kalvarijų turgavietė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Remiantis ankstesniais patikrinimais nustatyta, kad Kalvarijų turguje labiausiai nesilaikoma prekybos taisyklių. Todėl siekiant sužinoti kuo detalesnę ir realesnę situaciją buvo tikrinama įpusėjus darbo dienai pasirinktose konkrečiose Kalvarijų turgaus vietose, teigiama savivaldybės pranešime.

Patikrinimas truko tik pusvalandį, nes pradėjus tai daryti dalis prekybininkų pasišalino iš savo darbo vietų. Apibendrinus surinktus duomenis nustatyta, kad nė vienas prekiautojas vaisiais teritorijoje prie centrinių turgaus vartų apie 12.30 val. dar nebuvo susimokėjęs už prekybos vietą. Prekybininkai teigė, kad centrinėje eilėje kontrolieriai, dalijantys kasos čekius, dar nebuvo priėję. Kitų eilių prekeiviai kasos čekius buvo įsigiję ryte.

Daržovėmis prekiaujantys asmenys taip pat ne visi turėjo tikrinimo dieną išduotus kasos čekius. Daugiausia nesusimokėjusių už darbo vietą buvo prekiautojų drabužiais. Iš viso nustatyta, kad Prekybos turgavietėse taisykles pažeidė 57 prekybininkai.

Į Vilniaus miesto savivaldybę su prašymu užtikrinti viešąją tvarką turgavietės darbo metu kreipėsi uždaroji akcinė bendrovė Kalvarijų turgus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius