-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 08

Per 2013 m. devynis mėnesius VMI tikrino per 500 politikų, pareigūnų ir valstybės tarnautojų bei jų sutuoktinių

Mokesčių inspekcija nustatė, kad dalis iš patikrintų asmenų į valstybės biudžetą nesumokėję iš viso apie 2 mln. litų.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VAVMI), reaguodama į sausio 7 d. TV laidoje „Patriotai“ išsakytas kai kurių politikų kritiškas pastabas dėl VMI veiklos tikrinant pareigūnus, pažymi, kad Mokesčių inspekcija gyventojų mokestinius tikrinimus atlieka, neatsižvelgiant į jų užimamas pareigas ar kitą statusą. 

Vadovaujantis Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) nurodymu, informacija apie fizinių asmenų mokestines procedūras nėra teikiama viešai, kol neįsiteisėję galutiniai sprendimai. Vilniaus AVMI pradėtas tarnybinis patikrinimas, siekiant išsiaiškinti, ar VAVMI atstovas, komentuodamas gyventojo mokestines prievoles, nepažeidė VDAI duoto nurodymo. Tyrimo metu VAVMI bendradarbiaus su VDAI.  

Vilniaus AVMI primena, kad kontrolės veiksmams – mokestiniams tyrimams ir patikrinimams – atrenkami mokesčių mokėtojai, kurių rizikingumas įvertinamas kaip didžiausias. Vykdomų mokestinių tyrimų ir patikrinimų metu visada vertinama, ar asmens pajamos yra apmokestintos įstatymų nustatyta tvarka, o turtas įsigytas tik iš įstatymų nustatyta tvarka deklaruotų ir apmokestintų lėšų. Per 2013 m. 9 mėn. VMI patikrino per 500 politikų, pareigūnų ir valstybės tarnautojų bei jų sutuoktinių.

Patikrinimų metu nustatyta apie 2 mln. litų į biudžetą mokėtinų mokesčių ir su jais susijusių sumų. Iš viso VMI nuo 2011 metų yra nustačiusi apie 250 neteisėto praturtėjimo atvejų. Informacija perduota teisėsaugos institucijoms. Nustatyta turto, kurio įsigijimui pagrįsti trūksta teisėtų pajamų, vertė – apie 110 mln. litų, pažymima Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovo spaudai Tomo Šileikos trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius