Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 06 11 /11:02

Per prezidentės metinį pranešimą – „darbiečių“ šou

Prezidentei Daliai Grybauskaitei antradienį Seime skaitant metinį pranešimą Darbo partijos (leiboristų) nariai parlamento posėdžių salę pavertė mitingo vieta. Ant savo darbo stalų jie išsidėliojo plakatus, kuriuose anglų ir lietuvių kalba prašo teisingo teismo Darbo partijos lyderiams Vytautui Gapšiui, Viktorui Uspaskichui ir Vitalijai Vonžutaitei.
Dalia Grybauskaitė Seime perskaitė metinį pranešimą
Dalia Grybauskaitė Seime perskaitė metinį pranešimą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prieš kišeninę teisėsaugą“, „STOP politiniam susidorojimui“, „Noriu gyventi teisinėje valstybėje“ – tokius plakatus susidėliojo „darbiečiai“.

Prezidentė į tai niekaip nesureagavo, tik savo kalboje negailėjo kritikos Darbo partijai.

Ji pasidžiaugė, kad Lietuva per praėjusius Seimo rinkimus nepasidavė perkamai demokratijai ir apgynė savo teisę valdžios atstovus išsirinkti pati, ne nupirktais kalinių balsais. Prezidentė taip pat pagyrė Seimą, kad šis netapo politikų slėptuve nuo teisėsaugos.

Nuosprendis Darbo partijos byloje bus skelbiamas liepą.

Darbo partijos atstovai plakatų nuo stalų nenusiėmė ir po prezidentės pranešimo. Tuomet opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius pareikalavo Seimo pirmininko Vydo Gedvilo, kad šis lieptų „darbiečiams“ plakatus susirinkti ir užtikrintų darbo tvarką. 

„Ar jums trukdo tie plakatai?“ – teiravosi A.Kubiliaus „darbiečių“ pusėn stojęs „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis priminęs, kad kadaise patys konservatoriai „savo juodas rankas salėje slėpė po baltomis pirštinėmis“.

„Geriau tvirkinkime, tvirtinkime darbotvarkę“, – painiodamas žodžius širdo P.Gražulis.

A.Kubilius atsakydamas dar kartą pareiškė, kad plakatai jam trukdo dirbti, tačiau V.Gedvilas jam atsakė jokių veiksmų prieš savo partijos narius nesiimsiantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius