Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 05 12

Per tris mėnesius vilniečių kompensacijoms už šildymą atseikėta beveik 13 mln. litų

Vilniečių kompensacijoms už šildymą per tris pirmuosius šių metų mėnesius iš sostinės iždo atseikėta beveik 13 mln. litų, rašo „Vilniaus diena“.
Šilumos punktas
Šilumos punktas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Neišgalintys šildymo sąskaitų apmokėti vilniečiai metų pradžioje prašymais užvertė miesto savivaldybę – masiškai prašė kompensacijų už būsto šildymą, geriamąjį ir karštą vandenį. Per pirmą šių metų ketvirtį jiems išmokėta 12,93 mln. litų. Tokius duomenis pateikė savivaldybės Socialinių reikalų departamento atstovė Ieva Paberžienė.

Sausį į savivaldybę dėl kompensacijų kreipėsi 3 624, vasarį – 3 261, kovą – 3 842 vilniečiai. Kiekvienam besikreipusiam žmogui teko kiek daugiau nei 800 litų.

„Kompensacijų gavėjų skaičius tik augo – į savivaldybę kreipėsi 5 proc. daugiau žmonių nei pernai“, – statistikos duomenis apibendrino I.Paberžienė.

Tačiau socialinės pašalpos gavėjų skaičius, palyginti su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo. I.Paberžienė informavo, kad pašalpas gaunančių vilniečių buvo 11,6 proc. mažiau nei pernai. 2011-aisiais socialinė pašalpa buvo mokama beveik 26 tūkst. asmenų, o šiemet valstybė remia 23 tūkst. vilniečių.

Vis dėlto apgaule socialinę paramą gaunančius vilniečius savivaldybės atstovams sučiupti sunku – sulaukta 10 pranešimų apie galbūt iš nelegalaus darbo gaunamas pajamas.

„Visi atvejai buvo patikrinti, sudaryti buities ir gyvenimo sąlygų tyrimo aktai, tačiau nebuvo nustatyta neginčijamų faktų, patvirtinančių pateiktų įtarimų pagrįstumą. Ir toliau visi pranešimai apie neteisėtai gaunamas pajamas ir jų slėpimą bus kruopščiai tikrinami, kad būtų užkirstas kelias piktnaudžiauti pinigais iš valstybės biudžeto“, – sakė I.Paberžienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius