-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 18

Per valandą klaipėdiečiams išdalinta 3 tūkstančiai atšvaitų

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras ne pirmus metus rengia akciją „Būk matomas – netapk auka“. Pernai per akciją buvo išdalinta tūkstantis atšvaitų, šiemet nuspręsta miestiečiams jų padovanoti tris kartus daugiau.
Klaipėdiečiams išdalinti tūkstančiai atšvaitų.
Klaipėdiečiams išdalinti tūkstančiai atšvaitų. / Sveikatos biuro nuotr.

„Nemažai žmonių, perskaitę skelbimą apie vyksiančią akciją spaudoje, iš anksto atvyko į akcijos vykdymo vietą ir laukė, kol pasirodys akcijos organizatoriai su atšvaitais. Kartu su uostamiesčio teisėsaugininkais per valandą išdalinome net 3000 atšvaitų. Akcijai neliko abejingas ir Klaipėdos m. meras Vytautas Grubliauskas“ , – pasakojo Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistė Roberta Tamulevičiūtė.

Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad atšvaitas turi būti pritvirtintas dešinėje drabužių pusėje, automobilio žibintų aukštyje, kad jį matytų iš priekio atvažiuojantys vairuotojai. Juostinis atšvaitas dedamas ant dešinės rankos ties alkūne, o ant dešinės kojos žemiau kelio. Ant rankinės ar kuprinės atšvaitai dedami iš dešinės pusės  (dešiniarankiams). Jie tvirtinami automobilio žibintų aukštyje, nes taip vairuotojai geriau pastebi atšvaitus.

Atšvaitą ant vaikų drabužių reikia pritvirtinti suaugusio žmogaus kelių lygyje. Šioje vietoje prikabintas atšvaitas maksimaliai atspindės autotransporto šviesas ir siųs įspėjamąjį signalą automobilio vairuotojui. Prisegti ar prisiūti prie vaiko drabužių arba prikabinti prie , pavyzdžiui, prie kuprinės atšvaitai „apšviečia" vaiką 130-140 m atstumu nuo automobilio. Turintį atšvaitą vaiką vairuotojas, įjungęs trumpąsias šviesas, pastebės iš 140 metrų, o įjungęs ilgąsias – net iš 400 metrų atstumo!

„Džiugu, kad žmonės rūpinasi savo bei savo šeimos saugumu. Tačiau labai tikimės, jog gavęs atšvaitą žmogus visada jį turės su savimi ir, atėjus vakarui, panaudos pagal paskirtį. Mūsų pareiga buvo suteikti priemonę, kuri gali išgelbėti gyvybę, o gavusiojo atšvaitą pareiga – panaudoti jį ir būti matomam kelyje“ , – teigė akcijos organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius