-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

Pertvarkoma paramos verslui sistema

Artimiausiu metu ketinama pertvarkyti paramos verslui sistemą, kuri leistų užtikrinti tolesnę Verslo informacijos centrų regioninę veiklą. Akmenės, Biržų, Pasvalio, Širvintų rajonų ir Marijampolės, Plungės, Radviliškio verslo informacijos centrų funkcijos palaipsniui bus perduodamos „Eksportuojančiosios Lietuvos“ atstovams regionuose.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vykstant verslo informacijos centrų tinklo pertvarkai šių 7 savivaldybių tarybos priėmė sprendimus dėl verslo informacijos centrų dalininko turtinių ir neturtinių teisių perdavimo Ūkio ministerijai. Šiandien Vyriausybė posėdyje suteikė Ūkio ministerijai įgaliojimus priimti sprendimus dėl centrų likvidavimo, teigiama išplatintame pranešime.

Likvidavimo procedūra pasirinkta, nes ji leidžia sutrumpinti VIC pertvarkymo laiką, užtikrinant teikiamų paslaugų verslui tęstinumą. Taip pat tai vienintelis būdas atsiskaityti su šių centrų darbuotojais už neišmokėtus atlyginimus ir įsiskolinimus.

Taip bus išvengta tolesnių įsiskolinimų augimo ir nuostolingos centrų veiklos bei kartu siekiama paramos verslui efektyvumo, teikiamų viešųjų paslaugų prieinamumo ir kokybės. Paslaugos, kurios reikalingos tiek pradedančiajam, tiek augančiam verslui, bus sutelktos vienoje struktūroje.

„Eksportuojančiosios Lietuvos“ atstovai teiks pagalbą tiek steigiant įmonę, tiek jai augant ir plėtojant verslą. Išskirtinis dėmesys bus skiriamas tiems, kurie galvoja apie nuosavą verslą ir savo darbo vietos sukūrimą. Jiems bus suteikiama visa reikalinga informacija ir konsultacijos verslo pradžios, verslo įregistravimo, įmonių steigimo dokumentų rengimo ir kitais aktualiais klausimais.

Nuo rugpjūčio vidurio Elektrėnuose veiklą jau pradėjo pirmasis VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva“ atstovas, kuris atlieka verslo informacijos centrų tinklo funkcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius