Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 14

Pertvarkomos Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžios įstaigos, bus atsisakyta apie 200 etatų

Antradienį, balandžio 14d., Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus įsakymu suformuota koordinacinė grupė, kuri peržiūrės keturių ministerijai pavaldžių įstaigų funkcijas. Grupė pateiks siūlymus, kaip reorganizuoti šias bendrąjį ugdymą koordinuojančias įstaigas, atsisakant dalies jų vykdomų, biudžetinėms įstaigoms nebūdingų funkcijų, bei atitinkamai mažinant etatinių darbuotojų skaičių.
G.Steponavičius Vilniaus licėjaus abiturientams aiškino aukštojo mokslo reformos principus.
G.Steponavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sprendimas rengti pavaldžių įstaigų reorganizaciją priimtas vykdant Vyriausybės įsipareigojimus pertvarkyti valstybės valdymą ir mažinti valdininkų skaičių, praneša Švietimo ir mokslo ministerija.

„Tai tik pirmas žingsnis pertvarkant ministerijai pavaldžių įstaigų tinklą,“ – sako ministras G. Steponavičius. „Šiais metais planuojame atsisakyti apie 200 etatų ministerijai pavaldžiose struktūrose, taip didindami jų veiklos efektyvumą ir nukreipdami valstybės lėšas ten, kur jų labiausiai reikia.“

Koordinacinė grupė, vadovaujama Švietimo ir mokslo ministerijos valstybės sekretoriaus Dainiaus Numgaudžio, peržiūrės Profesinio pedagogų rengimo centro, Mokytojų kompetencijos centro, Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros bei Švietimo plėtotės centro veiklą. Bus įvertintos šioms įstaigoms skiriamos lėšos, jų atliekamos funkcijos ir vykdomos programos.

Vasario – kovo mėnesiais Švietimo ir mokslo ministerijoje veikė iš vidaus ir išorės ekspertų sudaryta darbo grupė, kuri peržiūrėjo ministerijos struktūros ir su ja susijusių institucijų funkcijas, įvertino jų veiklos efektyvumą. Ekspertai išvadose pažymėjo, kad daugelis ministerijai pavaldžių įstaigų atlieka dubliuojančias ar biudžetinėms įstaigoms nebūdingas funkcijas, todėl turi būti pertvarkytos.

Šiuo metu Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžiose įstaigose dirba virš 900 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius