Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 03

Petras Gražulis įtikinėja Europos Parlamentą, kad „homoseksualumo propagavimas“ yra pavojingas

Seimo narys Petras Gražulis savo inicijuotas pataisas prieš „homoseksualumo propagavimą“ pasmerkusį Europos Parlamentą (EP) paragino persvarstyti rezoliuciją, teigdamas, kad taip pažeidžiamos nacionalinių parlamentų teisės.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Prieštaringai vertinamas Lietuvos politikas laiške Europos Parlamento vadovybei teigia, kad jo siūlymu sankcijos būtų nustatomos „ne už informavimą apie homoseksualumą, bet už šių seksualinių „polinkių“ viešą propagavimą, demonstravimą“.

„Mano giliu įsitikinimu, viešas homoseksualumo propagavimas turi būti ribojamas kaip keliantis pagrįstą pavojų Lietuvos Respublikos viešajai tvarkai ir jos žmonių dorovei“, – rašo P.Gražulis.

Mano giliu įsitikinimu, viešas homoseksualumo propagavimas turi būti ribojamas kaip keliantis pagrįstą pavojų Lietuvos Respublikos viešajai tvarkai ir jos žmonių dorovei, – rašo P.Gražulis.

Parlamentaras sakė apgailestaująs, kad Europos Parlamentas neišklausė jo pozicijos.

„Europos Parlamento įsikišimas į nacionalinio parlamento darbą anksčiausioje stadijoje dėl bet kokios siūlomos pataisos prieštarauja fundamentaliam valstybių narių suverenumo ir subsidiarumo principui ir sukuria prielaidas kištis į kiekvieno nacionalinio parlamento vidaus reikalus“, – teigia Seimo narys.

P.Gražulis pareiškė kreipęsis į kiekvieną ES narės nacionalinį parlamentą, prašydamas įvertinti, ar Europos Parlamentas nepažeidžia fundamentalių kiekvienos Europos Sąjungos narės teisių, šių valstybių suverenumo.

Europos Parlamentas praėjusį mėnesį priėmė rezoliuciją, kuria tiesiogiai paragino Lietuvos Seimą nepriimti įstatymo, numatančio baudas už homoseksualių santykių propagavimą, o prezidentei siūlė jį vetuoti, jei bus priimtas.

Seimas po pateikimo yra pritaręs P.Gražulio inicijuotoms Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisų projektui, kuriuo numatoma „už viešą homoseksualių santykių propagavimą“ bausti nuo 2 tūkst. iki 10 tūkst. litų bauda. Dėl įstatymo projekto priėmimo dar nebalsuota.

„Europos Parlamentas ragina Seimą nepritarti Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimų projektui; (...) ragina prezidentę vetuoti Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, jei jie būtų priimti“, – rašoma Europos Parlamento rezoliucijoje.

Įstatymo projektą sukritikavo Vyriausybė ir prezidentė, tarptautinės organizacijos. Kritikai teigia, kad taip diskriminuojamos seksualinės mažumos, gali būti apribota jų teisė reikšti savo nuomonę.

2009 metų rugsėjį europarlamentarai rezoliucija paragino Lietuvą persvarstyti Nepilnamečių apsaugos įstatymą, draudusį vaikams skleisti informaciją, kuria „propaguojami“ homoseksualūs, biseksualūs ar poligaminiai santykiai. Vėliau Lietuvos Seimas šias nuostatas iš įstatymo išbraukė, dar prieš joms įsigaliojant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius