-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 27 /17:16

Petras Gražulis ir jo bendraminčiai susistumdė su policija, Seimo narys buvo sulaikytas

Petrui Gražuliui nepavyko apginti Lukiškių aikštės nuo homoseksualų. Vos pradėjęs savo žygį nuo Katedros aikštės jis susidūrė su policija, bandė veržtis per jų užkardą, už tai buvo sulaikytas ir paguldytas veidu į Gedimino prospekto grindinį. Pabuvojęs policijoje jis vėl bandė patekti į aikštę, bet ir vėl susidūrė su policija.
Petro Gražulio sulaikymas
Petro Gražulio sulaikymas / 15min.lt/Deniso Tarasenko nuotr.

Dar prieš renginį skandalingasis Seimo narys apgailestavo – jo palaikyti atvyko nedidelė grupelė sekėjų. Pats parlamentaras dėvėjo baltus marškinius ir buvo įsisegęs juodą juostelę, kuri simbolizavo gedulą.

Prie Katedros taip pat atėjo Kauno politikas Stanislovas Buškevičius, monsinjoras Alfonsas Svarinskas, dairėsi ir parlamentaras, „Drąsos kelio“ atstovas Valdas Vasiliauskas. Kai kurie susirinkusieji rankose laikė nedidelius plakatus, garsiai piktinosi, o prieš žygį apsirengė celofaninius chalatus ir užsidėjo medicinines kaukes. Katedros aikštėje pasirodžiusi šeima su mažu vaiku, nešina vaivorykščių spalvų vėliavėlėmis, švilpimu buvo nuvaryta tolyn.

Apgailestaudamas dėl negausaus sekėjų būrio, P.Gražulis svarstė, kad kiti gal tiesiog išsigando, juk policijos prospekte – daugybė. „Eisime plauti prospekto, turime dezinfekcinių priemonių, chalatų, kaukių“, – kalbėjo P.Gražulis.

Grupelei pajudėjus Gedimino prospekto link, pirmoji policijos pareigūnų užkarda buvo jau prie Odminių gatvės kampo, kur P.Gražulio žygis ir baigėsi. Kaip vėliau sakė Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas, parlamentaras pasipriešino pareigūnams, už tai ir buvo išvežtas į policijos komisariatą.

„Mane mušė, spardė, ant nugaros užlipę spaudė. Bet dabar aš jau laisvas“, – skundėsi ilgai policijoje neužsibuvęs P.Gražulis. 

Po kelių valandų jis vėl grįžo į Gedimino prospektą ir su S.Buškevičiumi bei grupelę kitų asmenų bandė vėl patekti į Lukiškių aikštę. „Aš esu Seimo narys, gal man į darbą reikia“, – praleisti jį per užkardas įkalbinėjo pareigūnus P.Gražulis.

Tačiau pastarieji nesiklausė ir neleido nei P.Gražuliui, nei S.Buškevičiui, nei kitiems triukšmingai nusiteikusiems jų šalininkams eiti Lukiškių aikštės link. Antrasis P.Gražulio ir policijos susidūrimas įvyko Gedimino prospekto ir Vasario 16-osios gatvių sankryžos. Keliasdešimt minučių pasiderėję su pareigūnais eitynių priešininkai gavo galimybę eiti į Lukiškių aikštę. „Ten jau nieko nėra“, – šyptelėjo juos įleidęs policijos pareigūnas.

Tuo, kad Lukiškių aikštė jau tuščia ir joje nebeliko jų taip nekenčiamų homoseksualų, papiktino P.Gražulio pasekėjus. Jie triukšmauti ėmėsi toje pačioje Gedimino pr. ir Vasario 16-osios g. sankryžoje, tačiau čia savo darbą padarė Raitoji policija – vos keli raiteliai su žirgais stebuklingai paveikė minią, kuri tvarkingai sustojo ant šaligatvių. 

Kiek vėliau tie patys policijos raiteliai Gedimino prospektu dar kiek palydėjo ir P.Gražulį. Kaip pats sakė BNS, jis ėjo prie Katedros, kur yra jo mašina, ir važiuos namo.

ŽIŪRĖKITE VAIZDO ĮRAŠĄ, KAIP SULAIKOMAS P.GRAŽULIS: 

VIDEO: Sulaikomas P.Gražulis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius