Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 02 04

Petras Gražulis: už homoseksualų eitynių apsaugą turi susimokėti patys organizatoriai, o ne valstybė

Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę, vidaus reikalų ministrą ir generalinį komisarą dėl „Eitynių už lygybę“ apsaugos.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„2010 Gegužės 8 d. buvo organizuojamos pirmosios „Baltic Pride“ eitynės, kurioms valstybė skyrė ypatingai daug lėšų ir užtikrino tokią didelę apsaugą, kokios nebuvo net per paties popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymą Lietuvoje. Lietuvos gėjų lyga yra finansuojama iš įvairių Europos Sąjungos fondų ir privačių asmenų, kurie turi finansinių išteklių organizuotis savo apsaugą, todėl nereikia skirti lėšų ir apsaugos eitynių dalyviams“, – pranešime spaudai teigia Seimo narys Petras Gražulis. 

„Tokios eitynės neturėtų būti rengiamos, tačiau, Vilniaus savivaldybei išdavus leidimą, jų apsaugą privalo užtikrinti patys organizatoriai. Visuomenė gerbdama Konstituciją nepritaria tokiems renginiams, o juo labiau, neigiamai vertina lėšų skyrimą tokiems renginiams ir jų apsaugai“, – sako P.Gražulis.    

Lietuvos gėjų lyga eitynes „Eitynes už lygybę“ rengs šių metų liepos 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius