-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 23

Piknikas prieš klimato kaitą

Sostinės Katedros aikštėje trečiadienį buvo paminėta pasaulinė Klimato savaitė. Grupė vilniečių vidury aikštės surengė pikniką ir kvietė praeivius nelikti abejingus klimato kaitai bei pasirašyti peticiją, raginančią įvairių pasaulio šalių vadovus imtis radikalių veiksmų.
Apie 30 jaunuolių vakar surengė pikniką ant Katedros aikštės grindinio, taip siekdami atkreipti dėmesį į klimato kaitą.
Apie 30 jaunuolių surengė pikniką ant Katedros aikštės grindinio, taip siekdami atkreipti dėmesį į klimato kaitą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Ozonas Klimatas

Tarptautinės jaunimo organizacijos „Junior Chamber International“ (JCI) nariai ir jų sukviesti jauni žmonės apie 20 min. užkandžiavo sostinės Katedros aikštėje. „Norime atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad keičiasi klimatas, ir į tai, kad mums reikia daugiau žalios erdvės, ne tik betono, – sakė JCI Sostinė valdybos narė Loreta Pivoriūnaitė. – Norime parodyti, kad žmonės turi būti atsakingi už savo aplinką.“

Akcijos organizatoriai taip pat ragino vilniečius internetinėje svetainėje www.sealthedeal2009.org pasirašyti peticiją „Seal the Deal“ (Pabaikime sandorį!), kuri, apkeliavusi visą pasaulį, gruodžio mėnesį bus perduota Kopenhagoje susirinksiantiems Jungtinių Tautų atstovams. Jie svarstys naują, po Kioto protokolo galiosiantį susitarimą, kaip apsaugoti planetą. „Norime prisidėti prie tarptautinio projekto ir paraginti vyriausybes rimčiau pažvelgti į klimato kaitos problemas, priimti radikalius ir konkrečius sprendimus, kaip sumažinti CO2 išmetimą į atmosferą“, – sakė L.Pivoriūnaitė.

Pasaulinė Klimato savaitė prasidėjo rugsėjo 21 dieną ir baigsis rytoj. Be Katedros aikštėje surengtos pikniko akcijos, JCI šią savaitę ragino gyventojus padaryti ką nors žalio – nepirkti plastikinio maišelio ar nevairuoti automobilio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius