-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

Piliečių santalka prašo neskirti V.Volskienės Apeliacinio teismo teisėja

Prieš balsuodami dėl Vilniaus apygardos teismo teisėjos Virginijos Volskienės skyrimo Apeliacinio teismo teisėja, parlamentarai turėtų atsižvelgti į Seimo laikinosios komisijos koncerno EBSW veiklai ištirti išvadą, kad V.Volskienė gali būti pažeidusi procesines normas, nagrinėdama EBSW grupės narių turto arešto bylą.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tai sakoma visuomeninio judėjimo Piliečių santalka viešame kreipimesi į Seimo narius. Jame parlamentarai raginami nepritarti V.Volskienės skyrimui Apeliacinio teismo teisėja.

„Primename, kad į aukštas Lietuvos apeliacinio teismo teisėjos pareigas prezidento siūlomas asmuo yra tiesiogiai susijęs su daug žalos valstybei ir piliečiams padariusio koncerno EBSW veikla“, – rašoma buvusio Lietuvos kariuomenės vado Jono Kronkaičio Piliečių santalkos vardu pasirašytame pareiškime.

2004 m. V.Volskienė panaikino EBSW grupės narių Valdo Krasnicko, Jolantos Barysienės, Kęstučio Armaičio ir Daivos Kuncaitienės turto areštą.

Jame primenama, kad 2004 m. lapkričio 8 dienos nutartimi Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja V.Volskienė panaikino EBSW grupės narių Valdo Krasnicko, Jolantos Barysienės, Kęstučio Armaičio ir Daivos Kuncaitienės turto areštą. Šis turas, sudaręs 54 mln. 47 tūkst. litų, buvo areštuotas Vilniaus apygardos teismo nutartimi 2002 m. balandžio 16 d.

„Seimo laikinoji tyrimo komisija EBSW veiklai ištirti konstatavo, kad teisėja Virginija Volskienė tokiu sprendimu greičiausiai pažeidė procesines normas, reglamentuojančias tokių bylų nagrinėjimą“ – primena visuomenininkai.

Jie pabrėžė, kad šioms išvadoms 2007 m. sausio 18 d. yra pritaręs Seimas.

„Jūsų pritarimas V.Volskienės skyrimui Apeliacinio teismo teisėja dar labiau pakirstų tautos pasitikėjimą teismais, suduotų smūgį teisingumo šalyje pasigendantiems ir jo laukiantiems žmonėms – visiems piliečiams, norintiems gyventi teisinėje Lietuvos valstybėje“, – teigiama Piliečių santalkos kreipimesi.

Iki šiol teismuose nagrinėjamos su EBSW koncernu susijusios bylos.

Laikinoji Seimo komisija yra nustačiusi, kad koncernas EBSW buvo perėmęs daugiau nei 150 sėkmingai dirbusių šalies įmonių, kurios vėliau buvo sužlugdytos. Koncerno rankose buvo ir Valstybinis komercinis bankas, kuriam teiktos paskolos su valstybės garantija. Valstybė nesusigrąžino apie 144 mln. litų paskolų.

Nuo 1992 iki 1995 metų EBSW koncerno bendrovė Kauno holdingo kompanija iš gyventojų surinko daugiau nei 344 mln. litų. Investicinei bendrovei savo santaupas patikėjo 15,6 tūkst. žmonių, kuriems ji liko skolinga apie 80 mln. litų. Iš Lietuvos valstybinio komercinio banko, kurio valdymu rūpinosi EBSW, iššvaistyta apie 111 mln. litų.

Teigiama, kad dėl EBSW veiksmų piliečiai ir valstybė prarado 2,3 mlrd. litų.

Šiuo metu teisiamas buvęs bankrutavusio EBSW koncerno vadovas Gintaras Petrikas kaltinamas iššvaistęs koncerno turtą ir pasisavinęs apie 80 mln. Lietuvos gyventojų indėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius